MŠK Žilina obnovilo spoločné tréningy A tímu, hráči sa pripravujú v päťčlenných skupinách


Foto: MŠK Žilina obnovilo spoločné tréningy A tímu, hráči sa pripravujú v päťčlenných skupinách Foto: mskzilina.sk

Od stredy začína platiť ďalšia fáza uvoľňovania protipandemických opatrení na Slovensku, klub MŠK Žilina reštartoval spoločný tréningový proces s cieľom byť pripravený v prípade, ak dôjde k pokračovaniu ligy. Od posledného zápasu ubehli dva mesiace. 

Po vyhlásení preventívnych opatrení trénoval káder individuálne. Postupné uvoľnenie opatrení v 2. a 3. fáze umožnilo športovým organizáciám trénovať spoločne, maximálne však v skupinách po piatich športovcoch na priestore 30x30 metrov.

„Na základe tohto sme sa rozhodli postupne nabehnúť do tréningového procesu, aby sme v prípade reštartu ligy boli plne pripravení. Zavolali sme teda hráčov zo súčasného kádra, ktorí sú na Slovensku, a tí sa už pripravujú podľa pokynov trénerov v päťčlenných skupinách,“ uviedol pre klubový web športový manažér MŠK Žilina Karol Belaník. 

Hráči trénujú v skupinách. Zdroj: MŠK Žilina

Na začiatku šírenia pandémie na Slovensku pristúpil klub k zahájeniu likvidácie, dôvodom boli vysoké personálne náklady na káder. Nečakaný krok umožnil majiteľom klubu rozviazať kontrakty s väčšinou členov stáleho kádra.

Podľa Belaníka ale tento krok neohrozí prípadný štart v obnovenej lige: „My máme licenciu na tento ročník a spĺňame všetky kritériá, ktoré sú predmetom udelenia licencie. Akonáhle by prišlo v júni k reštartu súťaže sme jej platným účastníkom.“

Hráči v tréningovom procese podstupujú presne splnené kroky podľa manuálu hlavného hygienika - každý deň prebieha testovanie teploty, dezinfekcia rúk, hráči nosia rúška na tréningu a počas tréningu majú vlastné fľaše na pitie. Na štadióne nevyužívajú sprchy ani šatne, futbalisti zo Žiliny a okolia prichádzajú na tréning už prezlečení.


„Ďalšia skupina talentovaných, “cezpoľných” hráčov je ubytovaná v bytoch na akadémii, kde má každý samostatnú izbu, na ktorej sa oblieka aj sprchuje. Tam majú zákaz návštev a dodržujú všetky bezpečnostné opatrenia. Tretia skupina dochádza na tréning z väčšej diaľky - na severnej tribúne majú šatňu po 2-3 hráčoch, vystriedajú sa tam a po tréningu sa miestnosti vydezinfikujú,” uzavrel Karol Belaník.

Aktuálni hráči v tréningovom procese

Brankári:
Miloš Volešák
Samuel Petráš
Ľubomír Belko
Marek Teplán

Obrancovia:
Adam Kopas
Ján Minárik
Vladimír Majdan
Branislav Sluka
Kristián Vallo
Matej Moško
Tomáš Nemčík
Samuel Suľa
Vladimír Barbora
Patrik Leitner
Dominik Javorček
Marián Tandara 

Záložníci: 
Ján Bernát
Jakub Paur
Miroslav Gono
Patrik Myslovič
Samuel Farský
René Holáň
Adrián Mojžiš
Filip Mráz 

Útočníci: 
Dawid Kurminowski
Patrik Iľko
Dávid Ďuriš
Adrián Kaprálik
Adam Goljan
Matúš Rusnák 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: MŠK Žilina