Stavebný úrad začal územné konanie v prípade cyklotrasy V1, ktorá spojí Hájik a centrum Žiliny


Foto: Stavebný úrad začal územné konanie v prípade cyklotrasy V1, ktorá spojí Hájik a centrum Žiliny Foto: ilustračné / pixabay.com

Žilina sa rozrastá o nové cyklochodníky, ktoré postupne spájajú centrum mesta s okolitými mestskými časťami a Vodným dielom. Začiatkom mája odštartovala výstavba cyklotrasy H2 vedúcej zo sídliska Solinky na Bulvár. Novú trasu s napojením na centrum by mohlo získať už čoskoro aj sídlisko Hájik.

Stavebný úrad oznámil začatie rozhodnutia o umiestnení stavby s názvom Cyklotrasa V1 (Centrum - Hájik). Tá povedie od ulice Veľká okružná po schody pod Hájikom, jej celková navrhovaná dĺžka je 2 428 metrov.

Cyklotrasa začína pri Evanjelickom kostole na ulici Martina Rázusa ako spoločný chodník pre chodcov a cyklistov. Ďalej smeruje k mestskému cintorínu a cez existujúcu lávku ponad Mostnú ulicu prechádza do časti Dolné Rudiny. Následne pokračuje ďalej ku križovatke s Priemyselnou ulicou.


V mieste križovania s frekventovanou cestou je navrhnutý priechod pre chodcov a cyklistov. Ponad rieku Rajčanka bude potrebné vybudovanie mostného objektu - lávky z oceľovej konštrukcie. 

V mestskej častí Závodie povedie cyklochodník po existujúcej cestnej komunikácii. Návrh počíta s trasou cez ulice Pod jarkom, Pod hradiskom a Pod sadom, s následným zakončením v križovatke ulíc pod sadom a Roľnícka. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu