V uplynulom týždni chytili policajti 98 opitých vodičov, autá môžu prepadnúť v prospech štátu


Foto: V uplynulom týždni chytili policajti 98 opitých vodičov, autá môžu prepadnúť v prospech štátu Foto: KR PZ Žilina

Polícia v Žilinskom kraji venuje dohľadu nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky pozornosť aj v tomto roku. V uplynulom týždni (19. týždeň 2020) zaevidovali hliadky na cestách až 98 podgurážených vodičov.

Z celkového počtu vodičov motorových vozidiel:

  • 24 nafúkalo do 1 promile
  • 31 nafúkalo nad 1 promile
  • 2 sa skúške odmietli podrobiť
  • 10 spôsobilo pod vplyvom alkoholu dopravné nehody

Kontrolám sa nevyhli ani cyklisti, spomedzi všetkých kontrolovaných malo až 31 pozitívnu dychovú skúšku. Krajské riaditeľstvo policajného zboru v Žiline informovalo aj o konkrétnych prípadoch, ktoré zistili príslušníci na území Žilinského kraja. Medzi nezodpovednými vodičmi sa nachádzali mladí aj starší vodiči.

Okres Žilina

V sobotu 9. mája v skorých ranných hodinách zastavila policajná hliadka v obci Teplička nad Váhom vodiča vozidla Škoda Superb. 22-ročný vodič sa pri kontrole podrobil dychovej skúške s výsledkom 1,02 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,13 promile.   

Okres Dolný Kubín

V sobotu 9. mája dopoludnia zastavila policajná hliadka v obci Dlhá nad Oravou vodiča vozidla Suzuki Samurai. Pri kontrole sa 64-ročný vodič podrobil dychovej skúške s výsledkom 0,78 mg/l alkoholu vdychu, čo je v prepočte 1,63 promile.  


Okres Námestovo

V piatok 8. mája vo večerných hodinách zastavila policajná hliadka v obci Mútne vodiča VW Polo. 31-ročný sa pri kontrole podrobil dychovej skúške s výsledkom 0,97 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,02 promile.

Okres Martin

V piatok 8. mája popoludní zastavila policajná hliadka vo Vrútkach vodiča vozidla Opel Zafira. 47-ročný vodič sa pri kontrole podrobil dychovej skúške s výsledkom 1,34 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,79 promile.

„Vodiči čelia obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Polícia upozorňuje, že vodičovi pod vplyvom alkoholu môže zaistiť jeho vozidlo a navrhnúť jeho prepadnutie,“ dodala žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová.

Na nezodpovedných vodičov sa zamerala polícia aj počas uplynulých dní. V čase zvýšeného výkonu služby zistili policajti na území Žilinského kraja celkom 1 220 priestupkov.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina