Žena na bicykli narazila zozadu do nákladného vozidla, zraneniam podľahla


Foto: Žena na bicykli narazila zozadu do nákladného vozidla, zraneniam podľahla Foto: KR PZ Žilina

V utorok 5. mája popoludní došlo na ceste tretej triedy v Kysuckom Novom Meste k dopravnej nehode. Na základe doteraz vykonaného šetrenia bolo zistené, že 29 ročný vodič viedol nákladné motorové vozidlo Volvo v smere od obce Nesluša, okres Kysucké Nové Mesto.

Následne mu z doposiaľ presne nezistených príčin do pravej zadnej časti vozidla narazila 33 ročná cyklistka. Pri dopravnej nehode utrpela cyklistka zranenia, ktorým, žiaľ, pri prevoze do nemocnice podľahla. Alkohol u vodiča vykonanou dychovou skúškou zistený nebol. U nebohej cyklistky bude vykonaná pitva.   

Ďalšie okolnosti a príčiny vzniku tragickej dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.  

Polícia žiada všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali disciplinovane, ohľaduplne, plne sa venovali vedeniu vozidla, sledovali situáciu v cestnej premávke a dodržiavali dopravné predpisy. Každý účastník cestnej premávky môže svojím zodpovedným prístupom prispieť k väčšej bezpečnosti na našich cestách. Je dôležité  uvedomiť si, že na cestách nie sme sami a svojou bezohľadnou a arogantnou jazdou ohrozujeme nielen svoj život, ale aj životy ďalších účastníkov cestnej premávky.  


Keďže chodci a cyklisti sú najzraniteľnejšími účastníkmi cestnej premávky, odporúčame používať pre vlastnú bezpečnosť reflexné prvky vždy. Len tak vás môže vodič dobre, ale hlavne, včas vidieť. 

Chodci predvídajte, prechádzajte cez cestu na miestach na to určených, vyhýbajte sa rizikovým úsekom, nepreliezajte zábradlia, neriskujte. 

Cyklisti, sledujte dianie okolo seba a vždy sa presvedčte o bezpečnom prejazde, dávajte viditeľne a včas znamenie rukou o zmene smeru jazdy, na zvýšenie svojej bezpečnosti používajte prilby, chrániče a reflexné prvky.

Reflexné prvky majte na tej strane tela, ktorá je otočená k vozovke, nie ku krajnici. reflexné označenie si dajte ku kolenám, do úrovne pásu a na rameno, cyklisti tiež na prilbu a bicykle. Reflexné nálepky si nalepte aj na podrážky topánok, bicykle, korčule, prilby, kolobežky, školské tašky, barle či kočíky. Deťom treba označiť oblečenie aj školské tašky. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina