Mestská polícia rozdávala na Bulvári pokuty, ľudia bez rúšok popíjali alkohol a zhromažďovali sa


Foto: Mestská polícia rozdávala na Bulvári pokuty, ľudia bez rúšok popíjali alkohol a zhromažďovali sa

Vo štvrtok 23. apríla popoludní riešili žilinskí mestskí policajti v okolí prevádzok na Bulvári prípady zhromažďovania sa a pitia alkoholu na verejnosti. Ako nás informoval jeden z čitateľov prítomný na mieste, niekoľkým osobám boli uložené blokové pokuty.

Väčšina barov a reštaurácií v Žiline funguje v súlade s aktuálne platnými nariadeniami v obmedzenom režime, a to formou rozvozu či výdaja hotových jedál a nápojov. Žilinčania tieto možnosti aktívne využívajú a po objednávky si prichádzajú osobne.

Prevádzky môžu vydávať nápoje cez predajné okienka, v praxi tak môžu odovzdať zákazníkovi aj čapované pivo v plastovom pohári. Príslušníci Mestskej polície Žilina sa počas včerajšej kontroly zamerali na tých zákazníkov, ktorí objednané občerstvenie konzumovali priamo na mieste v blízkosti baru alebo reštaurácie.


V meste sa nesmiete pohybovať bez prekrytia horných dýchacích ciest

Počas jedenia a pitia nemal nikto z prítomných nasadené ochranné rúško či iné prekrytie horných dýchacích ciest. Mestskí policajti riešili väčšinou prítomné osoby napomenutím alebo usmernením, okrem kontroly dodržiavania nariadení hlavného hygienika riešili aj porušovanie Všeobecne záväzného nariadenia (VZN) mesta Žilina č. 15/2012.

To zakazuje požívanie alkoholických nápojov na verejnosti. Ak niekto pije v mimoriadnej situácii na ulici pivo, porušuje tým nariadenie v mimoriadnej situácii aj platné VZN. Pri osobnom odbere jedál je nutné naďalej dodržiavať vzdialenosť a na mieste zotrvať len po nutnú dobu vyzdvihnutia objednávky.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu