Žilinská župa žiada o vydanie stavebného povolenia pre športovo-rekreačný areál na Hlinskej ulici


Foto: Žilinská župa žiada o vydanie stavebného povolenia pre športovo-rekreačný areál na Hlinskej ulici

Gymnázium Hlinská v Žiline bude mať nový športovo-rekreačný areál so zameraním na viaceré športy. Vybudovať ho plánuje na svojich pozemkoch Žilinský samosprávny kraj. V súčasnosti prebieha stavebné konanie, ktorého výsledkom by pri splnení všetkých náležitostí malo byť vydanie stavebného povolenia.

O začatí stavebného konania pre stavbu s názvom “Gymnázium Hlinská 29, Žilina - športovo rekreačný areál” informovalo 2. apríla 2020 mesto Žilina prostredníctvom úradnej tabule. Projekt rieši stavbu atletického oválu, hracej plochy, basketbalového, volejbalového a hokejbalového ihriska za budovou školy.

Atletický ovál má mať rozmery 170 x 85 metrov a bude slúžiť na atletiku a všetky dostupné športy ako beh, skok, hod a ďalšie. Basketbalové a volejbalové ihrisko bude tvoriť spoločná plocha s rozmermi 28 x 15 metrov. Hokejbalové ihrisko o rozmere približne 52 x 26 metrov s mantinelmi a bránkami bude možné využívať aj na hádzanú.

V novom športovom areáli sa počíta s umelým osvetlením, navrhnuté sú LED svietidlá umiestnené na stĺpoch s výškou 12 metrov. Osvetlenie ihrísk zabezpečia tzv. symetrické reflektory s vysokotlakovými výbojkami na stĺpoch s výškou 6 metrov. Samozrejmosťou je aj osvetlenie chodníkov, ciest aj parkoviska. V rámci realizácie budú vykonané terénne a sadové úpravy.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu