Dnešnou polnocou začne platiť obmedzenie pohybu, cez sviatky obmedzia aj inštitúcie v Žiline


Foto: Dnešnou polnocou začne platiť obmedzenie pohybu, cez sviatky obmedzia aj inštitúcie v Žiline Foto: ilustračné

Už zajtrajším dňom vstúpia do platnosti schválené opatrenia z uznesenia vlády, ktoré obmedzia pohyb osôb. Veľkonočné sviatky a mimoriadne opatrenia zasiahnu aj prevádzku niektorých inštitúcií a poskytovaných služieb v Žiline. 

Prvou minútou 8. apríla do polnoci 13. apríla začne Polícia Slovenskej republiky kontrolovať zákaz pohybu na hraniciach okresov. Výnimkami budú situácie, kedy pôjde obyvateľ do práce a z nej, prípadne sa presúva v súvislosti s podnikaním, či inou obdobnou činnosťou, presun do zdravotníckeho zariadenia kvôli neodkladnému vyšetreniu, prípadne tam sprevádzate blízku osobou alebo príbuzného alebo na pohreb blízkej osoby.

Ostatní sa budú môcť pohybovať len v rámci okresu, a v prípade Bratislavy a Košíc v rámci celého mesta, pokiaľ pôjdete na nákup alebo zabezpečiť starostlivosť o deti, venčiť, tankovať, pomôcť susedovi alebo obstarať nevyhnutné základné životné potreby pre iného a späť, poskytnúť starostlivosť blízkej osobe alebo príbuznému, ktorý je na takú starostlivosť odkázaný alebo do prírody.

„Každý, kto bude kontrolovaný, bude musieť dôvod výnimky hodnoverným spôsobom preukázať (napríklad potvrdením od zamestnávateľa, živnostenským listom, iným potvrdením, ktoré je hodnoverné a podobne) a polícia bude každý prípad overovať. Každý bude preto musieť preukázať svoju totožnosť a uviesť telefónne číslo, cieľ cesty a jej účel. Kto nebude rešpektovať obmedzenie pohybu, toho policajt vráti naspäť. Inak mu bude uložená sankcia,“ informuje polícia postup pri kontrole dodržiavania opatrení, ktoré vstúpia do platnosti úderom polnoci.


Zároveň dôjde na rovnaké obdobie od 8. apríla do 13. apríla 2020 (vrátane) k uzatvoreniu Klientskeho centra v budove Europalace na Vlčincoch vrátane všetkých pracovísk. Klientske centrum sa znovu otvorí v utorok 14. apríla, dovtedy je zakázaný vstup do priestorov týchto pracovísk.

Zmeny sa týkajú aj stránkových hodín na stránkových pracoviskách na všetkých oddeleniach cudzineckej polície PZ od stredy 08. 04. 2020 až do utorka 14. 04. 2020 pre verejnosť zatvorené. Od stredy 15.04.2020 bude prevádzka stránkových pracovísk jednotlivých oddelení cudzineckej polície PZ fungovať v obmedzenom režime tak, ako doteraz, čiže v pondelky, stredy a piatky  

Pondelok: od 08.00 h do 13.00 h,
Streda: od 12.00 h do 17.00 h,
Piatok: od 08.00 h do 13.00 h. 

V pondelok 13. apríla 2020 nebude realizovaný vývoz komunálneho odpadu a vývozné dni budú posunuté o jeden deň. Harmonogram vývozu odpadu bude zverejnený na internetovej stránke mesta. V termíne od 10. do 13. apríla 2020 budú zároveň zatvorené oba zberné dvory, na ul. Jánošíkovej 14 v Žiline a v Považskom Chlmci.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu