V zatvorenom Budatínskom parku nasadili cesnak, poslúži na vybudovanie kolektívnej imunity


Foto: V zatvorenom Budatínskom parku nasadili cesnak, poslúži na vybudovanie kolektívnej imunity

Budatínsky park je pre verejnosť zatvorený pre aktuálne prebiehajúcu epidémiu koronavírusu, oblúbené rekreačné miesto tak posledné týždne zíva prázdnotou. Tam, kde už na začiatku jari stretnete desiatky ľudí, by ste ich dnes hľadali.

Nevyužitá plocha má podla našich neoverených informácií slúžit ako hospodársky celok, na celom trávnatom území pribudli sadenice cesnaku. Po zbere by mali poslúžiť na vybudovanie kolektívnej imunity proti rôznym ochoreniam ako sú nádchy alebo prechladnutia.

Nateraz všetko nasvedčuje tomu, že po dozretí by malo byť poctivého domáceho cesnaku v Žiline hojne. Nie všetci sú ale presvedčení, že len jeho samotná konzumácia postačí na zlepšenie zdravotného stavu rekreantov:

„Môžeme sa tlačiť cesnakom koľko chceme, ak stále budú medzi nami takí, ktorí si neprekryjú tvár a pohybujú sa medzi ostatnými, budeme na nich doplácať. Vďaka cesnaku nám bude všetkým smrdieť z úst, takže rozostupy dodržíme tak či tak,“ mieni k bláznivému nápadu čitateľ Hugo, ktorý dnes 1. apríla oslavuje meniny.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu