FOTO: Budova Banky Žilina bude svietiť až do nedele zelenou farbou


FOTO: Budova Banky Žilina bude svietiť až do nedele zelenou farbou

Banka Žilina sa zahalila počas včerajšieho Dňa svätého Patrika do zelenej farby, na znak priateľstva s Írskom sa bude zelenať až do nedeľnej polnoci.

Nasvietením fasády žilinskej budovy Banky situovanej v centre mesta zelenou farbou podporila spoločnosť Reinoo, a.s, medzinárodnú iniciatívu pod názvom „Global Greening“, ktorá každoročne 17. marca pomáha zeleným osvetlením zviditeľňovať nespočetný rad významných pamiatok a budov po celom svete. 

Iniciatíva „Global Greening“ vznikla v roku 2009 a jej popularita neustále narastá. Zahalenie budov do zelenej farby sa považuje za symbol priateľstva medzi Írskom a danou krajinou.


Za celú svoju existenciu iniciatívy sa hrdo zazelenali obrysy fasád známych objektov po celom svete – od starobylej Petry v Jordánsku, Empire State Building v New Yorku, pražský Petřín, šikmej veže v Pise, egyptské pyramídy až po budovu Opery v Sydney.

Výnimočný priestor Banky Žilina je využívaný pre vzdelávacie konferencie, motivačné večery či iné spoločenské podujatia. Návštevu budovy Banky mala podporiť i samotná veľvyslankyňa Írska na Slovensku, avšak pre mimoriadnu situáciu, ktorá platí na území celej Slovenskej republiky spoločnosť Reinoo, a.s. prijala opatrenia na zabránenie šírenia vírusu a návštevu zrušila. 

„Veríme, že osvetlením budovy Banky prinesieme ľuďom v Žiline trochu pozitivity a nádeje. Zároveň im pripomenieme, že ak teraz všetci urobíme správnu vec na základe odporúčaní našich lekárskych odborníkov, táto kríza prejde,“ dodal Milan Dubec, generálny riaditeľ spoločnosti Reinoo, a.s.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu