Žilinská MHD zatiaľ v bežnom režime, no zmena môže nastať od pondelka, lístky u vodiča už nekúpite


Foto: Žilinská MHD zatiaľ v bežnom režime, no zmena môže nastať od pondelka, lístky u vodiča už nekúpite Foto: ilustračné / DPMŽ

Mestská hromadná doprava v Žiline bude premávať aj v piatok 13. marca podľa cestovného poriadku pre pracovné dni v režime školského vyučovania . V ďalšom týždni nie je vylúčená zmena, nakoľko dnes premiér Peter Pellegrini informoval o zatvorení všetkých škôl na dobu 14 dní.

„Napriek mimoriadnym prázdninám vyhlásených na školách v Žiline sa režim MHD nemení a aj v piatok 13.3.2020 jazdíme podľa cestovného poriadku, ktorý platí pre režim školského vyučovania. Počas nastávajúceho víkendu samozrejme platí režim voľných dní,“ informuje DPMŽ.

Žilinský dopravný podnik predpokladá, že pracovné dni nasledujúceho týždňa začne MHD prevádzkovať už v prázdninovom režime. Definitívne bude o tom informovať prostredníctvom webovej stránky a sociálnych sietí v piatok.


Doplnkový predaj lístkov bol dočasne zrušený

Od 12. marca 2020 je až do odvolania zrušený doplnkový predaj cestovných lístkov u vodiča. Toto opatrenie bolo vydané za účelom zníženia prenosu infekcie koronavírusom COVID-19.

„Z toho dôvodu odporúčame všetkým cestujúcim, aby si cestovné lístky kúpili vopred tzn. buď z automatu na cestovné lístky, prípadne u predajcu (novinové stánky apod.) alebo využili SMS lístok,“ spresňuje dopravný podnik.

Viac informácií o SMS lístku nájdete na: http://www.dpmz.sk/predaj-sms-listkov/



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu