Mladí hádzanári zo Žiliny odohrali zápasy proti silným súperom, odniesli si víťazstvo aj skúsenosti


Foto: Mladí hádzanári zo Žiliny odohrali zápasy proti silným súperom, odniesli si víťazstvo aj skúsenosti Foto: Slovan Malá Fatra

V sobotu 7. marca 2020 sa uskutočnili Krajské majstrovstvá mladších žiakov v hádzanej, ktorých sa zúčastnili aj mladí hádzanári a hádzanárky zo Žiliny. Chlapci sa tak opäť predstavili na domácej pôde, kde odohrali dva zápasy so silným súperom z Považskej Bystrice.

Pre nedostatok hráčov spĺňajúcich vekovú kategóriu museli nastúpiť na plochu aj mladší hráči, to sa však odrazilo na celkových výsledkoch. Hádzanársky klub Žilina preto hľadá do tímu nových žiakov piateho a šiesteho ročníka základnej školy, ktorí chýbajúce miesta doplnia.

SMF Žilina : MŠK Pov. Bystrica “A” 5 : 21 / 3 : 19 / 
Zostava: M. Cseri, J. Štalmach , P. Zima 2 , D. Danišek 2, F. Repáň , K. Kríž , P. Súľovský 1, A. Kulich
Brankári: N. Kaniak 22/5 - 23% úspešnosť, F. Kozlík 4/0 - 0% úspešnosť
Streľba: 19/5 - 26% úspešnosť

SMF Žilina : MŠK Pov. Bystrica “B” 4 : 27 / 2 : 12 / 
Zostava: M. Cseri 1, J. Štalmach , P. Zima, D. Danišek 1, F. Repáň 1 , K. Kríž , P. Súľovský 1 , A. Kulich
Brankári: N. Kaniak 22/2 - 9% úspešnosť, F. Kozlík 8/1 - 12,5% úspešnosť
Streľba: 23/4 - 17,4% úspešnosť

V prvom zápase podali mladí hráči bojovný výkon, súper bol aj napriek tomu lepší: „Sklamal ma zápas s B-družstvom, kde sme dostali 20 gólov z protiútokov. V 4. minúte sme viedli 2 : 1. Začali sme strácať lopty a nestíhali sa vracať do obrany. Technických chýb bolo 20, z toho 16 strát lopty prihrávkou, z čoho nasledovali súperove protiútoky. Vracanie do obrany bolo katastrofálne, treba zlepšiť účasť na tréningoch,“ povedal tréner Jozef Horka.


Dievčatá odohrali dva súťažné zápasy v Čadci s HK AS Trenčín “A” a HK AS Trenčín “B”. Pred nástupom na zápas dúfali, že získajú v súťaži mladších žiačok prvé body, to sa im napokon aj podarilo a nad Trenčínom zvíťazili.

SMF-HK Žilina : HK AS Trenčín “A” 3:33 / 1:18 / 
Zostava: T. Matisová, V. Benedigová, T. Tardová , Z. Tučeková, A. Bernátová , I. Tučeková, J. Mikulovská 1, A. Segečová , A. Vallová, E. Mistríková 2, T. Komačková, R. Švajdová, A. Juríková

V tomto zápase sa naplno prejavil veľký výkonnostný rozdiel spôsobený tým, že dievčatá z Trenčína hrajú hádzanú už niekoľko rokov na rozdiel od tých našich, ktoré začali v auguste minulého roka. Trenčín sa v súčasnosti nachádza na druhom mieste v súťaži. Žilinské hádzanárky si v zápase proti silnému súperovi zahrali všetky a to práve preto, aby získali hernú skúsenosť.

SMF-HK Žilina : HK AS Trenčín “B” 13:3 / 9:1 / 
Zostava: T. Matisová, V. Benedigová, T. Tardová 1, Z. Tučeková, A. Bernátová 1, I. Tučeková, J. Mikulovská 4, A. Segečová 1, A. Vallová, E. Mistríková 6, T. Komačková, R. Švajdová, A. Juríková

„Prvý zápas s týmto súperom sme na jeseň prehrali, ale tentokrát sme už súpera dokázali jednoznačne poraziť. Preukázalo sa, ako sa dievčatá významne zlepšili vo výkonnosti a že majú lepší prístup k tréningom ako chlapci v našom klube. Odčinili tak aj našu prehru s Čadcou spred týždňa, ktorú sme veľmi ťažko rozdýchavali. Tréner Vlado Ohrádka sa snažil, aby si opäť zahrali viaceré dievčatá, ale aby zároveň tento duel vyhrali,“ uvádza k zápasu Slovan Malá Fatra.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Slovan Malá Fatra