Na pumptrackovej dráhe na Vodnom diele pribudne verejné osvetlenie, kamerový systém a WiFi


Foto: Na pumptrackovej dráhe na Vodnom diele pribudne verejné osvetlenie, kamerový systém a WiFi

Pumptracková dráha na Vodnom diele Žilina bola skompletizovaná a oficiálne otvorená 15. júna 2018. Nachádza sa v pravej časti nad areálom eXtreme parku a je voľne dostupná pre širokú verejnosť. Už takmer dva roky ju aktívne využíva množstvo ľudí, ktorí jazdia na bicykloch aj kolobežkách.

Výstavbu pomáhala mestu Žilina zrealizovať Nadácia Kia Motors Slovakia, mesto má teraz v pláne na dráhe dobudovať verejné osvetlenie, kamerový systém aj WiFi pripojenie. Vyplýva to zo zverejneného stavebného povolenia, ktoré získalo na základe žiadosti podanej 9. októbra 2019.

Stavba obsahuje elektrickú prípojku nízkeho napätia, elektrické rozvody a celkom štyri svietidlá verejného osvetlenia. Kamerový systém pozostáva z celkovo troch otočných kamier, umiestnených na stožiaroch verejného osvetlenia. Všetky kamery majú bezdrôtové dátové pripojenie umožňujúce napojenie na mestskú políciu.

Stavebné povolenie oficiálne nadobudlo právoplatnosť 26. februára 2020, realizáciu projektu je preto možné očakávať v najbližších mesiacoch. Kamery a verejné osvetlenie prispejú k zvýšeniu bezpečnosti na obľúbenom športovisku a zároveň umožnia deťom a mládeži tráviť čas v areáli aj v podvečerných hodinách.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu