Vodohospodári ukážu verejnosti v rámci dňa otvorených dverí Oravskú priehradu


Foto: Vodohospodári ukážu verejnosti v rámci dňa otvorených dverí Oravskú priehradu

Slovenský vodohospodársky podnik otvorí pri príležitosti Svetového dňa vody po tretíkrát brány vybraných vodných stavieb v Slovenskej republike. Súčasťou exkurzií do útrob vodných stavieb bude aj odborný výklad, ktorý priblíži činnosť, potrebu a funkciu vodných stavieb v našej krajine.

V dňoch 20. a 21. marca 2020 (piatok, sobota) v čase od 9.00 do 15.00 hod. budú každú hodinu prebiehať organizované prehliadky vodných stavieb Oravská priehrada, Drahovce, Hriňová, Veľké Kozmálovce a Ružín. 

V Žilinskom kraji je možnosť absolvovať komentovanú prehliadku  s odborným výkladom v útrobách Oravskej priehrady. Piatkový program je určený najmä pre organizované skupiny a študentov, v sobotu sa môže zúčastniť široká verejnosť. Posledný vstup je naplánovaný o 14.00 hod.

Upozornenia pre návštevníkov

V súvislosti so šíriacim sa koronavírusom bude, v prípade celoplošného zákazu verejného zhromažďovania alebo iného obdobného nariadenia, DOD zrušený.


Vstup do útrob vodnej stavby je na vlastné riziko a len pre osoby staršie ako 6 rokov. Prehliadka vodných stavieb a ich súčastí nie je vhodná pre ľudí trpiacimi klaustrofóbiou a strachom z výšky. Organizátor si, vzhľadom na náročný terén, vyhradzuje právo zamedziť prístup osobám pod vplyvom alkoholu alebo v nevhodnej obuvi.

Vstupné je ZDARMA.

V roku 2019 sa uskutočnil Deň otvorených dverí na Vodárenskej nádrži Nová Bystrica, ktorá sa nachádza v Žilinskom kraji v okrese Čadca. V sprievode zamestnancov Slovenského vodohospodárskeho podniku mali návštevníci možnosť nazrieť priamo do vnútra vodnej stavby.

Miesto: Oravská priehrada
Dátum: 20.03.2020 - 09:00    21.03.2020 - 15:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu