Na ulici Vysokoškolákov sa nachádza viacero porúch vozovky, oprava závisí od financií a kapacít


Foto: Na ulici Vysokoškolákov sa nachádza viacero porúch vozovky, oprava závisí od financií a kapacít

Ulica Vysokoškolákov začína v križovatke s Rosinskou cestou a končí pri čerpacej stanici v blízkosti nemocnice. Na svojej celkovej dĺžke 2,5 kilometra má viacero poškodení, drobných aj rozsiahlejších, ktoré si vyžadujú opravy. Na niekoľkých krátkych úsekoch sa nachádza popraskaný asfaltový kryt, inde zasa malé vypukliny alebo prepadliny.

Správca cesty priebežne opravuje nahlásené poruchy, práce sa často zrealizujú až po niekoľkých mesiacoch. Podobne sú na tom aj poruchy, ktoré obyvatelia Žiliny nahlásili ešte v lete minulého roka, nachádzajúce sa na odbočkách smerom k ulici Nemocničná. Ďalšie poškodenia eviduje mesto pred križovatkou s ulicou Vojtecha Spanyola a Tajovského.

Okrem poškodeného kanalizačného poklopu sa v asfaltovom kryte vytvorila prasklina v celej šírke cesty, tá sa postupne zväčšuje a porušená časť tak mierne vytŕča. Vodiči áut jazdiaci týmto úsekom zažívajú nepríjemné chvíle, keď na hrbole nabehnú vo väčšej rýchlosti. Mesto Žilina, ktoré cestu spravuje, zaradilo aj tento podnet do poradia a plánuje ho vyriešiť. 

Jedna z porúch na odbočke k Nemocničnej ulici

Presný termín opravy zatiaľ nie je známy, prvý z podnetov je v riešení od júla 2019, druhý zaevidovalo mesto v októbri minulého roka. Podľa posledného vyjadrenia je oprava závislá nielen na financiách ale aj kapacitách firmy, ktorá opravy vykonáva.


„Ďakujeme za podnet, ktorý sme zaevidovali do poradia a bude postupne riešený v závislosti na finančných a kapacitných možnostiach spoločnosti, ktorá pre mesto Žilina vykonáva opravy a údržbu komunikácií,“ uviedla Andrea Bialoňová z odboru komunikácie a vzťahov s verejnosťou na MsÚ Žilina.

Galéria: 14 fotiek


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu