Na frekventovanej ulici Pri Celulózke sa vytvoril výtlk, nekvalitná oprava nevydržala ani dva týždne


Foto: Na frekventovanej ulici Pri Celulózke sa vytvoril výtlk, nekvalitná oprava nevydržala ani dva týždne

Ulica Pri Celulózke je z hľadiska dopravy v Žiline ďalšou veľmi frekventovanou cestou. Keďže nadväzuje na Rosinskú cestu a pokračuje ďalej smerom na Košickú ulicu, jazdia ňou denne tisíce áut nielen z mestských častí Vlčince, Rosinky a Trnové ale aj z obcí Rosina, Višňové, Turie a ďalších v Rajeckej doline. 

V úseku pri križovatke s komunikáciou vedúcou na Vodné dielo sa začiatkom januára vytvoril výtlk, ktorého stav bol každým dňom horší. Popraskaná cesta sa rozpadávala a časté prejazdy automobilov spôsobili vypadávanie ďalších kusov asfaltu. Na poškodenie povrchu upozornili obyvatelia ešte 12. januára prostredníctvom stránky odkazprestarostu.sk.

Samospráva vtedy uviedla, že zodpovedným subjektom je Správa ciest Žilinského samosprávneho kraja. Podnet bol oficiálne vyriešený 10. februára, kedy pracovníci vyplnili jamu asfaltom. Neprešli však ani dva týždne a v opravenej časti sa objavili ďalšie diery. Cesta sa navyše rozpadáva na väčšom úseku, preto bude potrebné jej komplexnejšia rekonštrukcia.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu