Na prázdnom pozemku pri Rosinskej ceste plánujú vybudovať predajňu a tri rodinné domy


Foto: Na prázdnom pozemku pri Rosinskej ceste plánujú vybudovať predajňu a tri rodinné domy

Ďalší nevyužitý pozemok na okraji mestskej časti Rosinky by mohli už čoskoro zastavať novou výstavbou. Mesto Žilina informovalo o začatom územnom konaní v prípade stavby s názvom „Objekt maloobchodnej predajne s kancelárskymi priestormi služieb a zamestnaneckými bytmi a IBV.“ Na prázdnom pozemku v blízkosti Rosinskej cesty plánuje stavebník vybudovať štyri objekty. 

„Projektová dokumentácia rieši navrhovanú novostavbu budovy obchodu a služieb a novostavby 3 rodinných domov na pozemkoch vo vlastníctve stavebníka, prístupných odbočkou z obslužnej komunikácie ulice Majerská,“ uvádza zverejnený dokument.

Polyfunkčný objekt je navrhnutý ako trojpodlažný s plochou zelenou strechou, so všetkými podlažiami nad úrovňou terénu. Prvé podlažie bude slúžiť ako maloobchodná predajňa, druhé ako kancelárske priestory a tretie podlažie ako dva byty pre zamestnancov.

Snímka z vyobrazenia celkovej situácie | Zdroj: zilina.sk

Pred budovou je navrhnutých celkom 11 parkovacích miest, z toho jedno pre imobilné osoby a taktiež sa počíta aj s miestom pre nabíjanie elektromobilov. Rodinné domy sú navrhnuté ako dvojpodlažné stavby so plochou zelenou strechou.


Zaujímavosťou projektu je, že dažďové vody z celého areálu nebudú zvedené do verejnej dažďovej kanalizácie, ale do vsakovacej galérie. Na zadržanie vody z pozemkov poslúži retenčná‑akumulačná nádrž.

V tejto oblasti ide už o druhý projekt, ktorý ráta so zastavaním pôvodne nevyužitých pozemkov. O približne 300 metrov smerom k Vodnému dielu sa počíta s vybudovaním budovy autoservisu a predajne náhradných dielov.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu