Na území Žilinského kraja sa v utorok očakáva sneženie, napadnúť môže 10 až 15 centimetrov snehu


Foto: Na území Žilinského kraja sa v utorok očakáva sneženie, napadnúť môže 10 až 15 centimetrov snehu

V utorok 28. januára sa očakáva na území Žilinského kraja výskyt sneženia. Podľa najnovšej predpovede môže do stredajšieho rána napadnúť maximálne 20 centimetrov nového snehu. Následkom počasia sa môžu objaviť komplikácie najmä v doprave. Podľa portálu iMeteo.sk by mala prvá vlna doraziť už zajtra skoro ráno a druhá vlna zasa okolo večera.  

„Postupne sa sneženie rozšíri nad celý Žilinský kraj, podľa aktuálnych výstupov numerických modelov by na našom území malo pripadnúť priemerne okolo 5 až 10 cm snehu. Predpokladá sa, že na území Žilinského kraja môže do stredy rána pribudnúť aj 20 centimetrov snehu,“ informuje iMeteo.sk. 

Meteorologické výstrahy boli zatiaľ vydané pre okresy Martin, Turčianske Teplice, Ružomberok, Liptovský Mikuláš a Tvrdošín. V uvedených lokalitách sa v utorok podľa SHMÚ ojedinele očakáva výskyt sneženia, pri ktorom spadne 10 - 15 cm nového snehu.

„Uvedená výška nového snehu predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity (dopravu a pohyb osôb). Predpokladaná výška nového snehu je v danej ročnej dobe a oblasti bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu,“ informuje SHMÚ.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: iMeteo.sk, SHMÚ