Aupark Žilina chce zmenami v doprave aj parkovaní prispieť k ekologickejšej a zdravšej Žiline


Foto: Aupark Žilina chce zmenami v doprave aj parkovaní prispieť k ekologickejšej a zdravšej Žiline Foto: Aupark Žilina

Dopravná situácia v krajských mestách je každým rokom horšia. Kolóny áut, preplnené cesty, upchaté križovatky a nervózni vodiči sa stali dennou realitou. Pomôcť k náprave tohto stavu vie každý z nás.

„Aj Aupark Žilina chce podporiť ekologické spôsoby prepravy, a preto sme v minulom roku rozšírili bicyklové státia pri obchodnom centre vrátane úspešného mestského projektu bikesharing. V jarnom období plánujeme v spolupráci s mestom Žilina jej rozšírenie, keďže výpožičná stanica bicyklov pri Auparku je štvrtou najvyťaženejšou v meste. Ekologické spôsoby prepravy umožňuje aj výborná dostupnosť zastávky MHD presne pred vstupom do obchodného centra ako aj nabíjacie stanice pre elektromobily Tesla a GreenWay v parkovisku obchodného centra,“ hovorí Helena Samsonová, riaditeľka Aupark Žilina. 

Stanica BikeKIA pri Auparku patrí k najvyťaženejším, bude sa rozširovať. Zdroj: Aupark Žilina

Ďalším krokom je úprava cenníka parkovného od 1.2.2020, ktorého cieľom je odbúrať dlhodobé státie v parkovisku a zvýšiť tak komfort parkovania zákazníkom obchodného centra.

„Pre zvýšenie komfortu parkovania našich zákazníkov sme v uplynulých mesiacoch kompletne zrekonštruovali parkovisko, doplnili LED signalizačnú navigáciu na zjednodušenie hľadania voľného parkovacieho miesta a zavádzame nový cenník parkovania,“ dopĺňa riaditeľka žilinského Auparku 

Symbolických 0,50 EUR bude zákazník platiť počas prvých troch hodín od pondelka do piatka, cez víkendy a sviatky to bude počas prvých šiestich hodín státia. Každú ďalšiu hodinu zákazník zaplatí 1,50 EUR, maximálne však zákazník zaplatí 6,00 EUR za 24hodinové neprerušené státie. Vozidlá však budú mať 15 minút na bezplatný prejazd od vjazdu.

„Všetkými týmito opatreniami chceme aj my prispieť k ekologickejšej a zdravšej Žiline. Záleží nám na zdraví a bezpečnosti nielen našich zákazníkov, ale aj všetkých obyvateľov mesta,“ uzatvára Helena Samsonová. Všetky dôležité informácie si návštevníci žilinského Auparku nájdu na webovej stránke www.auparkzilina.sk


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: PR Aupark Žilina