Žilinčan Milan “Minči“ Paleš ukončil nabitú sezónu K.O. bodkou v prvom kole na turnaji v Abú Dhabí


Foto: Žilinčan Milan “Minči“ Paleš ukončil nabitú sezónu K.O. bodkou v prvom kole na turnaji v Abú Dhabí
Galéria: 5 fotiek
Foto: Milan Paleš

Rušný športový rok zakončil 27-ročný žilinský thaiboxer Milan “Minči” Paleš skvelým víťazstvom na turnaji v Abú Dhabí, kde zdolal Nemca Seiffa Harnafiho už v prvom kole knockoutom. Aj keď jeho štandardná váha je 70 kilogramov, so súperom si poradil vo váhe o 2,5 kilogramov ťažšej. Za náročnou sezónou tak pridal úspešnú bodku:

„Sezóna bola dobrá, vždy môže byť lepšia, ale keď beriem, s akými súpermi som sa stretol a dokázal som vyhrať, tak by som asi v živote nepovedal, že budem rúbať tak vysoko. Zápasov som mal šesť, čo je na jeden rok naozaj veľa, pokiaľ je to na takejto úrovni. Zápas, ktorý ma rozhodne posunul rebríčkovo, bol ten s Nordinom van Roosmalenom. Navyše som zvíťazil na domácej pôde,“ hodnotí Paleš sezónu aj vzácny skalp rebríčkovo lepšie postaveného súpera.

V apríli opäť na domácej pôde, kde chce byť thaiboxer rozbehnutý

S organizáciou Enfusion, ktorá patrí medzi najznámejšie a najprestížnejšie na trhu, podpísal “Minči” v auguste tohto roka dlhodobý kontrakt. Ten mu garantuje minimálne desať zápasov a jednu titulovú šancu.


Aj keď aktualizovaný ranking organizácie ešte nie je zverejnený, žilinský bojovník verí, že z 9. priečky ako v 70kg, tak aj v 72,5 kg, sa posunul vyššie. 

Paleša teraz čaká zaslúžený oddych, po ktorom opäť nastúpi do zápasového kolotoča. Domáci diváci ho budú môcť vidieť na žilinskej pôde 25. apríla 2020, kedy je plánovaný turnaj Enfusion v Žiline. Predtým by mal ale naštartovaný thaiboxer stihnúť ešte jeden zápas:

„Budúci rok je otvorený, akurát som prišiel z Abú Dhabí, kde som bol úspešný a teraz chcem sviatky užiť v pokoji a v kľude. Viem, že v Žiline budem mať zápas 25. apríla, ale dovtedy budem musieť mať ešte jeden zápas, keďže nechcem dlho stáť. Pred Žilinou chcem byť rozbehnutý a doma to vyvrcholí,“ pozýva “Minči” na zápas v apríli fanúšikov.  






Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu