Zoznam 26 nových staníc, ktoré by mali pribudnúť v druhej etape rozšírenia BikeSharingu v Žiline


Foto: Zoznam 26 nových staníc, ktoré by mali pribudnúť v druhej etape rozšírenia BikeSharingu v Žiline

Projekt zdieľaných bicyklov v Žiline sa po pilotnej sezóne teší nesmiernemu úspechu, aj preto začiatkom decembra schválilo mestské zastupiteľstvo jeho rozšírenie. V druhej etape by malo pribudnúť k súčasných 20 staniciam ďalších 26, celkový počet bicyklov by mohol narásť až na 320 kusov.

Z podpísanej zmluvy na vypracovanie projektovej dokumentácie pre stavebné povolenie sú jasné aj lokality, v ktorých by mali vzniknúť nové stanice BikeKIA v Žiline. V centre pôjde, napríklad, o miesta na Veľkej okružnej pri jazykovej škole, na Komenského pri sídle župy či na Bôriku v Parku Ľudovíta Štúra.

Z mestských častí by sa svojich zastávok mali dočkať Budatín (pri hrade), Závodie (Pod Hradiskom), Bánová (Jabloňová), Trnové (Cintorínska), Bytčica (pošta na ulici Dlhá), Brodno (zastávka Brodňanská), Považský Chlmec (kultúrny dom) či Strážov (zastávka na ulici Bratislavská). 

Okrem toho pribudnú stanice aj v priestoroch univerzity - na Veľkom dieli pri VUD a rektoráte, pri Novej menze a takisto pri Univerzitnom vedeckom parku (Cesta k Paľovej búde). Na Vlčincoch pribudnú stanice na Poštovej pri zrekonštruovanom administratívnom objekte a na Tulskej ulici pri pivárni Pačino. 


Na Hájiku by mal byť žilinský bikesharing rozšírený na Námestí Mladosti, na Solinkách pri kostole. Na Hlinách vzniknú stanice ešte v blízkosti Soliniek na ulici Centrálna pri lezeckom centre a pri OC Rudiny. Celý prehľad staníc nájdete nižšie.


Názov lokalityUlica
HM TescoKošická
ReinooPoštová, Vlčince
Park Ľ. ŠtúraBôrik
Budatínsky hradBudatín
OC RudinyHliny
ZŠ HáikNám. Mladosti
Park ZávodiePod hradiskom
Park BánováJabloňová
Park TrnovéCintorínska
Nová menzaareál Veľký diel
Kostol SolinkyBorová
Jazyková škola ZAVeľká okružná
Nám. hrdinovBudatín
Pošta BytčicaDlhá
Zastávka BrodňanskáZábrežná
KD Považský ChlmecHorská
Pacino VlčinceTulská
VÚDVeľký diel
Rektorát UNIZAVeľký diel
La Skala - lezecké centrumCentrálna
OC IDEAKamenná
Žilinský samosprávny krajKomenského
KrankasBratislavská
Univerzitný vedecký parkCesta k Paľovej búde
Strážov zastávkaBratislavská
Stanica ZáriečieZávodská cesta



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu