Nadrozmerný demolačný stroj smerujúci do Prešova bude dnes prechádzať cez Žilinu a popod Strečno


Foto: Nadrozmerný demolačný stroj smerujúci do Prešova bude dnes prechádzať cez Žilinu a popod Strečno Foto: Cannoneer group

Polícia informovala o presune demolačného stroja, ktorý dnes 13. decembra ráno prekročí hranice Slovenska a bude smerovať do Prešova. Za pomoci stroja sa budú realizovať búracie práce na bytovom dome v Prešove.

Nadrozmerný náklad sa bude presúvať do Prešova na Mukačevskú ulicu 7 z hraničného priechodu s Českou republikou - Starý Hrozenkov - Drietoma. Konvoj sa skladá zo štyroch vozidiel, najdlhšie bude mať dĺžku až 30,28 metrov, šírku 4,3 metra a výšku 4,5 metra. Hmotnosť vozidla je až 120 ton.

Predpokladaný čas odchodu z hraničného priechodu Drietoma je medzi 8.00 a 9.00 hodinou po trase Drietoma - Trenčín - Žilina - Martin - Ružomberok - Liptovský Mikuláš - Poprad - Prešov.


Tí, ktorí plánujú cestovať zo západu na východ Slovenska, by si mali vybrať inú trasu, prípadne zvoliť neskorší odchod - po presune konvoja.

„Ďakujeme za porozumenie aj za solidárnosť, ktorú týmto preukážete obyvateľom poškodenej bytovky. Bez tohto demolačného stroja by totiž nebolo možné realizovať búracie práce. O transporte vás budeme priebežne informovať,“ uviedla polícia.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina