Polícia vypátrala 23-ročného Mareka a 30-ročného Michala, ktorí mali napadnúť cestujúceho v MHD


Foto: Polícia vypátrala 23-ročného Mareka a 30-ročného Michala, ktorí mali napadnúť cestujúceho v MHD Foto: ilustračné

Koncom septembra tohto roka došlo na jednej z liniek žilinskej MHD k fyzickému útoku na cestujúceho. Dvaja muži, ktorí boli pravdepodobne pod vplyvom drog, zaútočili na 42-ročného žilinčana Jozefa. Ten utrpel zranenia, ktoré mu museli ošetriť v žilinskej nemocnici. Incident sa stal vo večerných hodinách po 21:00 hod. na sídlisku Vlčince.

„Jeden povedal, že to, čo si dali, muselo mať dobré grády, lebo je strašne naspídovaný a musí sa niekde vyventilovať. Keď sa otvorili dvere trolejbusu, tak vystúpil a začal kričať ako šialený, aby som vystúpil,“ opísal vtedy napadnutý žilinčan. Po tom, čo Jozef vystúpil z trolejbusu, dostal od jedného z mladých mužov ranu. Po zápase skončili obaja na zemi, pričom druhý útočník mu skočil na hlavu.

Útok prerušil až vodič trolejbusu, ktorý na mužov kričal a snažil sa zabrániť, aby ďalej kopali napadnutého do hlavy. Následne kontaktoval dispečera a na miesto ihneď privolal záchrannú zdravotnú službu. Posádka zraneného po prvotnom ošetrení previezla na urgentný príjem do žilinskej nemocnice, kde absolvoval potrebné vyšetrenia za účelom vylúčenia otrasu mozgu. Zranenému tiež ošetrili tržnú ranu na hlave.


Polícii sa podarilo po približne dvoch mesiacoch skutok objasniť a podozrivých mužov vypátrať. Ako potvrdila hovorkyňa žilinskej polície Jana Balogová, skutok objasnili policajti z Obvodného oddelenia Žilina - Východ v súčinnosti s policajtmi kriminálnej polície.

Poverený príslušník Policajného zboru obvinil 23-ročného Mareka a 30-ročného Michala z prečinu výtržníctva spáchaného formou spolupáchateľstva. Zranený muž sa po napadnutí zotavoval približne 3 týždne, preto je možné, že výtržníkom pribudne k obvineniu aj ďalšie a to z ublíženia na zdraví.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu