Krízový štáb mesta - v utorok sa pripravoval na mimoriadne situácie


Foto: Krízový štáb mesta - v utorok sa pripravoval na mimoriadne situácie

Aktuálne počasie spôsobuje množstvo problémov nielen na cestách. Neustále sneženie vytvára hrozby vzniku mimoriadných situácií, na ktoré musí reagovať aj Krízový štáb mesta Žilina. Práve ten sa zišiel včera (utorok 3.2.2015), aby venoval pozornosť príprave na podobné situácie. Dôvodom je aj minuloročná júlová kalamita, ktorá postihla naše mesto.

Predseda Krízového štábu mesta Žilina, ktorým je prednosta mestského úradu Igor Líška, zvolal 3. februára 2015 zasadnutie krízového štábu, aby sa informoval o likvidácii škôd, ktoré spôsobilo výdatné sneženie na sklonku minulého týždňa. Zároveň sa informoval o prípravných aktivitách a zabezpečení nevyhnutných úkonov, ktoré treba neodkladne zvládnuť so zložkami štátu (hasiči, polícia, záchranári atď.), ak by naše mesto opäť postihol prírodný živel.

„Pokladám za nevyhnutné, aby členovia krízového štábu boli v problematike plne zorientovaní a fundovaní pri záchranných prácach pri odstraňovaní možných škôd. Nekladiem dôraz len na prípravu zvládnuť mimoriadnu situáciu, ale aj na prevenciu, preto očakávam od členov krízového štábu, aby v jednotlivých mestských častiach vytipovali možné riziká, ktoré môžu v prípade nepriaznivého počasia spôsobiť škody. Taktiež sa obraciam na občanov, aby o tejto problematike hovorili so svojimi mestskými poslancami,“ povedal prednosta mestského úradu Igor Líška na zasadnutí Krízového štábu mesta Žilina.

zdroj: Mesto Žilina


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu