Na územie Slovenska dorazí sneženie, ktoré zasiahne aj nižšie polohy, napadnúť môže do 10 cm snehu


Foto: Na územie Slovenska dorazí sneženie, ktoré zasiahne aj nižšie polohy, napadnúť môže do 10 cm snehu Foto: ilustračné

Na územie Slovenska dorazí v najbližších hodinách sneženie, ktoré zasiahne aj nižšie položené oblasti. Dnes o tom informoval portál imeteo.sk, ktorý zároveň spresnil, že do pondelkového rána môže spadnúť až 10 centimetrov snehu.

Počasie na našom území sa v priebehu tohto víkendu výrazne zmenilo. Do našej oblasti sa dostal chladný vzduch od severu, ktorý priniesol mrazy už aj do tých najnižších polôh. Mrazmi to však nekončí a dnes príde aj sneh,“ uvádza imeteo.sk.

V pondelok 2. decembra ráno môžu byť cesty na mnohých miestach stredného Slovenska zasnežené, pričom situácia môže byť najkritickejšia práce v oblasti hôr a horských priechodov. V nižších polohách môže spadnúť okolo 5 cm a vo vyšších polohách až okolo 10 cm snehu.


Slovenský hydrometeorologický ústav vydal na pondelok a utorok prvé výstrahy pred snehovými jazykmi a závejmi. Ich výskyt sa podľa zverejnenej informácie očakáva vo všetkých okresoch Žilinského kraja. Výstraha má zatiaľ najnižší prvý stupeň a jej trvanie je od 2. decembra 18:00 hod. do 3. decembra 09:00 hod.

„Vo všetkých okresoch Žilinského kraja sa očakáva MIESTAMI tvorba snehových jazykov a OJEDINELE aj závejov. Tvorba snehových jazykov a závejov predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity,“ informuje SHMÚ.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: SHMÚ, iMeteo.sk