Na dnešnom taktickom cvičení hasiči riešili simulovaný požiar 10. poschodia v Dome techniky v Žiline


Foto: Na dnešnom taktickom cvičení hasiči riešili simulovaný požiar 10. poschodia v Dome techniky v Žiline
Galéria: 8 fotiek
Foto: Krajské riaditeľstvo HaZZ

Dnes21. novembra 2019 sa v doobedňajších hodinách uskutočnilo v Dome techniky v Žiline krajské taktické cvičenie. Taktické cvičenie bolo zamerané na požiar výškovej budovy, pričom požiar mal vzniknúť na 10. poschodí a okrem uhasenia požiaru bolo nutné aj evakuovať všetky osoby z budovy a zraneným osobám poskytnúť prvú pomoc.

Pri simulácií sa vychádzalo zo scenáru, v ktorom tri osoby unikli pred požiarom na strechu budovy, dve osoby ostali uväznené v jednej z izieb z dôvodu hustého zadymenia a neznámy počet osôb sa mal nachádzať v priestoroch nižších podlaží.

Hasiči zasahovali z vonkajšej strany budovy pomocou výškovej techniky, ale aj vo vnútri budovy po schodisku. Na cvičení sa zúčastnili hasiči z hasičskej stanice v Žiline, Martine, Kysuckom Novom Meste a Čadci, dobrovoľní hasiči z Trnového a Brodna a 24 figurantov. 

Takéto taktické cvičenia sa vykonávajú s cieľom prehlbovať schopnosti veliteľov pri riadení síl a nasadzovaní hasičskej techniky a vecných prostriedkov pri zásahu a precvičovať pripravenosť a akcieschopnosť hasičských jednotiek, ako aj súčinnosť hasičov s ostatnými zasahujúcimi zložkami.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Krajské riaditeľstvo HaZZ