KSF DOXX ŽILINA - Po bojovnom výkone výhra s Bystričanmi


Foto: KSF DOXX ŽILINA - Po bojovnom výkone výhra s Bystričanmi

Po nevydarenom zápase v Poprade sme chceli odčiniť prehru v súboji s Banskou Bystricou. V prvom dueli sme so súperom remizovali 3:3 a vyrovnaný zápas sa čakal aj tentokrát.

KSF DOXX Žilina - MIBA Banská Bystrica 6:4 (3:2)

GÓLY: Holák 2, Horký 2, O. Volek, Kudelka - Čief 2, V. Giertl, Polák

DOXX: Sedliak - O. Volek, Gavrilov, Kudelka, Holák, Lazar, M. Volek, Horký – Drexler

MIBA: Butáš – Zehnal, Konder, Greško, Ríša, M. Giertl, Čief, V. Giertl, Polák

Oba tímy nastúpili do zápasu v oklieštených zostavách. V našom drese pre reprezentačné či futbalové povinnosti chýbali Juhás, Kincl, Halama, Tkáčik, Wtorek, Frko a Ševčík. Zvyšok tímu však zápas zobralo zodpovedne a so siedmimi hráčmi v poli. Začiatok zápasu sa niesol v dobrom tempe. Oba tímy sa snažili hrať vo vysokom tempe. Ako postaviť súpera na nohy ukázal v 7. minúte Horký, ktorý nepochopiteľne nahrávkou pred bránkoviskom našiel Giertla a ten si vychutnal Sedliaka – 0:1. Svoje zaváhanie našťastie v 13. minúte HORKÝ napravil, keď si loptu hodil po pravej strane a prízemnou strelou vyrovnal – 1:1. V týchto momentoch sa hral otvorený duel, oba tímy vysoko napádali svojho súpera. Bystričania sa ešte raz dostali do vedenia, v obrane sa nedohodli Lazar s brankárom Sedliakom a Čief naklonil misky váh na stranu Miby – 1:2. Zápasová zápletka pokračovala ďalej. Aut ideálne rozohrali Ondrej Volek s Lazarom, druhý menovaný pekne pätičkou prisunul O. VOLEKOVI a ten ľavačkou vyrovnal na 2:2. Po signáloch z priameho kopu a autu sa mohli presadiť Holák a Kudelka, vedenie na našu stranu priniesol až dôraz HOLÁKA. Po neúspešnom brejku pretlačil takmer stratenú loptu cez domáceho brankára a do prázdnej brány upravil na 3:2. Pred koncom polčasu sme mohli viesť aj vyšším rozdielom. Najprv po bratskej spolupráci Volekovcov, starší Martin prekopol poloprázdnu bránu a v posledných sekundách Horký sám pred Butášom neprestrelil hosťujúceho brankára.

Do druhého polčasu sme si povedali, že na hostí od začiatku budeme hrať vysoký pressing. Zámer nám vyšiel hneď dokonale. V 19. sekunde sme sa s prispením kusiska šťastia radovali z gólu. Po napádaní celej štvorice sa, vystihol KUDELKA krížnu nahrávku cez bránkovisko a od ľavej nohy sa lopta na prekvapenie hosťujúceho brankára dostala do siete. Za stavu 4:2 sme mali množstvo príležitostí na zvýšenie vedenia. Volek aj Holák vo výborných príležitostiach zaváhali a Gavrilov v samostatnom nájazde trafil iba brankára. Trojgólové vedenie nám priniesla 31. minúta. HOLÁK sa pohral s obranou hostí, narazil si s Gavrilovom a do prázdnej brány pohodlne skóroval – 5:2. Hostia sa nevzdávali, naďalej boli nebezpeční a viackrát sme mohli vďačiť Sedliakovi, ktorý nás držal nad vodou. V 33. minúte sa hostia dostali späť do hry, keď Polák prízemnou strelou pomedzi nohy Sedliaka znížil na 5:3. Na druhej strane mali šance na zvýšenie skóre najprv Martin a o chvíľu aj Ondrej Volek, ani jeden ale neuspel. Čo sa nepodarilo im sa podarilo v 38. minúte HORKÉMU. Ten využil ďalšiu skvelú akciu Holáka a definitívne rozhodol o našej výhre. V závere ešte hostia skúsili power-play. V nej sme viackrát netrafili odkrytú bránu. Naopak hostia po peknej rýchlej akcií skórovali Čiefom – 6:4. To už ale bolo neskoro a zápas sme si už bez problémov ustrážili.

Konečne sme sa dokázali prezentovať zodpovedným výkonom počas celého duelu, nielen v jednom polčase. Počas celého duelu všetkých sedem hráčov dokázalo hrať vo vysokom tempe a v kvalitnom bojovnom dueli sme si konečne pripísali na svoje konto plný bodový zisk.

foto: ilustračné


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu