Na úseku cesty v časti Rosinky, ktorý zostal po oprave hrboľatý, plánujú nový asfaltový koberec


Foto: Na úseku cesty v časti Rosinky, ktorý zostal po oprave hrboľatý, plánujú nový asfaltový koberec

V polovici júna tohto roka bola v mestskej časti Rosinky zrealizovaná oprava poškodenej cesty III. triedy spájajúcej časť Trnové s mestom Žilina. Na potrebu opravy upozorňovali samotní obyvatelia, ktorí po frekventovanej ulici Bagarova denne jazdia. Po ukončení prác však boli mnohí z vodičov znepokojení, nakoľko na vozovke zostali rôzne nerovnosti a hrbole.

Podľa vyjadrenia Žilinskej župy nemá súčasný stav vozovky negatívny vplyv na bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky. Miestni obyvatelia však hovoria o možnom negatívnom vplyve na technický stav pravidelne jazdiacich vozidiel.

Pár dní po oprave vozovky bola vyhotovená fotografia, ktorá zachytáva finálny stav prác vykonávaných pracovníkmi Správy ciest Žilinského samosprávneho kraja.

Opravený úsek cesty III. triedy v časti Rosinky - jún 2019

Žilinská župa argumentuje, že tento záber nie je aktuálny. „Súčasný stav vozovky sa líši od toho, ktorý je zobrazený na fotografiách. Správa ciest ŽSK (závod Horné Považie) v rámci bežnej údržby už vykonala opravu poklesu a nerovností vozovky,“ uviedla Martina Remencová, hovorkyňa kancelárie predsedníčky ŽSK.


V predmetnom úseku sme preto vyhotovili aktuálnu fotografiu, na ktorej je možné vidieť stav cesty. Poškodenia sú rovnaké ako na zábere z júna tohto roka. 

Opravený úsek cesty III. triedy v časti Rosinky - november 2019

Zámerom Správy ciest ŽSK je opraviť celý problematický úsek v dĺžke približne 500 metrov, na ktorom je väčšie množstvo vysprávok a čiastočne opotrebovaná aj obrusná vrstva vozovky. Podľa hovorkyne ŽSK je ale súvislá oprava formou pokládky koberca finišérom naplánovaná až v budúcom roku.

Obyvateľov Rosiniek však v spomínanom mieste trápi aj ďalší problém. Nosník mosta na Bagarovej ulici, ponad potok Rosinka, na ktorom je upevnené zábradlie, dlhodobo upadá a hrozí jeho zrútenie. Žilinská župa sa zatiaľ k podnetu nevyjadrila, nahlásený je takmer 2 mesiace.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu