3. Festival poľskej hudby v Žiline prinesie spojenie klasickej a jazzovej hudby Stanislawa Moniuszka


Foto: 3. Festival poľskej hudby v Žiline prinesie spojenie klasickej a jazzovej hudby Stanislawa Moniuszka

Už v piatok 22. novembra 2019 si budete môcť v Dome umenia Fatra vychutnať zaujímavé spojenie klasickej a jazzovej hudby Stanislawa Moniuszka, hudobného skladateľa, ktorého Poliaci volajú “otcom národnej opery”. III. Festival poľskej hudby v Žiline je poctou k 200. výročiu narodenia tohto významného skladateľa.

Sólistka Krakovskej Opery Agnieszka Czastka-Niezgódka a známa jazzova interpretka Danuta Blazejczyk sú garanciou nielen vysokej kvality, ale aj nezabudnuteľných zážitkov. Priestor bude mať aj víťaz/vítazka súťažnej prehliadky diel S. Moniuszka pre umelecké školy. Počas prestávky bude pripravené drobné občerstvenie.

Súčasťou podujatia je panelova výstava venovana Stanislavovi Moniuszkovi vo výstavnej miestnosti pri kaplnke Budinského hradu. Podujatie sa koná pod záštitou predsedníčky Žilinského samospravného kraja Eriky Jurinovej.


Organizátorom podujatia je Občianske združenie Polonus, podujatie je realizované s finančnou podporou Fondu na podporu kultúry národnostných menšín, mesta Žilina a Poľského inštitútu v Bratislave. Partnerom podujatia je Štátny komorný orchester v Žiline.

Lístky sú dostupné na www.navstevnik.sk alebo v pokladni ŠKO Žilina. Prípadne kontaktujte OZ Polonus na ozpolonus@gmail.com.


Miesto: Dom Umenia Fatra, Žilina
Dátum: 22.11.2019 - 19:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: PR OZ Polonius