31-ročnej českej turistke začali počas túry tŕpnuť končatiny, na pomoc vyslali leteckých záchranárov


Foto: 31-ročnej českej turistke začali počas túry tŕpnuť končatiny, na pomoc vyslali leteckých záchranárov Foto: Horská záchranná služba

Horská záchranná služba prijala dnes 27. októbra v popoludňajších hodinách žiadosť o pomoc pre 31-ročnú turistku českej národnosti. Tá sa nachádzala pod Malým Kriváňom v smere do sedla Priehyb, kde začala pociťovať tŕpnutie končatín, sťažené dýchanie a bolesti brucha.

„O súčinnosť požiadali záchranári posádku VZZS, ktorá z heliportu vo Vrátnej vzala na palubu horského záchranára. Po prílete do oblasti bol pri pacientke vysadený záchranár HZS, ktorý ju pripravil na letecký transport,“ spresňuje Horská záchranná služba v správe na sociálnej sieti.

Po evakuácii z terénu v trojrohej sedačke a následnom medzipristátí bola pacientka naložená na palubu vrtuľníka. Lekár po vyšetrení pacientky skonštatoval, že jej stav si nevyžaduje hospitalizáciu. Na jej vlastnú žiadosť bola preto odovzdaná do starostlivosti blízkej osoby. Posádka leteckých záchranárov sa vrátila na svoj heliport.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Horská záchranná služba