Vo Svrčinovci pribudnú semafory, vďaka ktorým bude možné regulovať dopravu a zmierniť kolóny


Foto: Vo Svrčinovci pribudnú semafory, vďaka ktorým bude možné regulovať dopravu a zmierniť kolóny Foto: Národná diaľničná spoločnosť

Národná diaľničná spoločnosť dnes 22. októbra informovala o začatí realizácie semaforov vo Svrčinovci. Svetelná signalizácia má zvýšiť plynulosť dopravy v čase uzávery tunelov Svrčinovec a Poľana. Zároveň bude slúžiť aj na operatívnu reguláciu premávky.

Novovybudovaná svetelná signalizácia umožní podľa NDS predchádzať kolónam v prípade mimoriadnych situácií, ktoré vedú k uzavretiu diaľničných tunelov.


Upravená križovatka I/11 a I/12, semafor pri colnici 

„Nové cestné riešenie spočíva v zmene neriadenej stykovej križovatky ciest I/11 a I/12 na križovatku dynamicky riadenú cestnou dopravnou signalizáciou, teda semaformi s kamerovým dohľadom. Ďalší semafor bude umiestnený pred vstupom do obce Svrčinovec, Zátky,“ informuje NDS.

V oblasti Svrčinovca dochádza k vzniku častých kolón, najmä kamiónovej dopravy. NDS bude môcť vďaka semaforom v súčinnosti s políciou regulovať dopravu a zmierňovať tieto kolóny.

S prácami na osadení semaforu pred hraničným priechodom ČR/SR začali v polovici októbra, ich koniec je naplánovaný na prelom novembra a decembra 2019. Križovatka vo Svrčinovci aj s ďalšími doplnenými zariadeniami bude kompletne dokončená pred letom budúceho roka.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Národná diaľničná spoločnosť