Na Hájiku začala oprava lavičiek, údržba ihrísk aj budovanie kontajnerových stojísk


Foto: Na Hájiku začala oprava lavičiek, údržba ihrísk aj budovanie kontajnerových stojísk Foto: Ľuboš Plešinger

Obyvatelia žilinského sídliska budú môcť v najbližších dňoch a týždňoch pozorovať postupné menšie aj väčšie zmeny. Na sídlisku začína oprava lavičiek, počas ktorej postupne doplnia a namaľujú až 135 kusov. Dosky budú navyše z tvrdého bukového dreva, čím sa predĺži ich životnosť.

O novinkách informuje miestny poslanec Ľuboš Plešinger: „Na ihriská Baničová a Stodolová budú namontované záchytné siete, aby deťom lopty neutekali na cestu a nerozbili okná na materskej škole. Trávnaté ihrisko na Korze bude oplotené a budú tam osadené lavičky. Z poslaneckého pohotovostného fondu sme vyčlenili prostriedky na údržbu ihrísk čo sa týka basketbalu. Na Baničovej pribudnú nové basketbalové, stĺpy, odrazové dosky a koše, a na Jedlíkovej nové odrazové dosky a koše. Na detské ihrisko J. Hronca sme objednali lezecký most pre deti.“

Natieranie vodorovného dopravného značenia neobíde ani Hájik, po rokoch sa začína s obnovou parkovacích miest. Na najmladšom žilinskom sídlisku takto natrú 790 z nich.

Postupne začína budovanie krytých kontajnerových stojísk, ktoré majú pomôcť bojovať s problémom diviačej zveri. Ich výhodou oproti voľne umiestneným smetným nádobám bude aj oceľová kostra s perforáciou až vo výške od jedného metra, čo zabráni priamemu vizuálnemu kontaktu z verejných plôch a komunikácií:


„Začínajú sa budovať prvé štyri kontajnerové stojiská pre 8 kontajnerov na odpad - 4 zmesové a 4 separované na uliciach Petzvalova, Dadanova a Jedlíkova. V budovaní či už stojísk, alebo polozápustných budeme postupne pokračovať,“ dodal Plešinger aj za poslaneckých kolegov na Hájiku Jána Ničíka a Lukáša Milana. 

Hájik pomholi skrášliť aj jeho samotní aktívni obyvatelia, ktorí za pomoci vedenia mesta vyčistili prameň na svahu smerom na Kvačalovú. Vďaka tomu už asfaltová cesta nebude zanášaná bahnom počas leta a počas zimy nebude v zime namŕzať, čím sa stávala nebezpečnou pre chodcov.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu