Mesto Žilina si bude najbližšie 4 roky prenajímať mobiliár na Vianočné trhy, potom ho získa natrvalo


Foto: Mesto Žilina si bude najbližšie 4 roky prenajímať mobiliár na Vianočné trhy, potom ho získa natrvalo

Počas najbližších štyroch rokov si bude Mesto Žilina prenajímať materiálne vybavenie pre vianočné trhy vrátane montáže a údržby, po tomto čase prejdú prístrešky, stoly, brána s nápisom či ploty do majetku mesta.

Farebne sa nebude odlišovať od vybavenia, ktoré si mesto doteraz prenajímalo: „Nepôjde o vizuálne nový mobiliár. Pôjde len o nový mobiliár s pôvodnou farbou a vizuálnymi prvkami, ktorý po štyroch rokoch dostane mesto do svojho užívania,“ potvrdil hovorca mesta Žilina Vladimír Miškovčík.

Celkom zaplatí mesto za 4 roky montáže, opráv, údržby a demontáže sumu 112 300 eur s DPH, v nej je započítaná už aj výroba mobiliáru. Z podpísanej zmluvy vyplýva, že demontáž prvkov sa uskutoční najneskôr do 20. januára, preto sme zisťovali, či mesto zvažuje predĺženie termínu konania Vianočných trhov 2019.


V minulosti sa tieto konali aj po Novom roku vďaka predlžovaniu nájomných zmlúv predajcov, tento rok majú trhy stanovený dátum ukončenia 23. decembra. Mesto ale podľa hovorcu zváži možnosť otvorenia stánkov počas Sviatku svätého Štefana 26. decembra a počas Silvestra: 

„Mesto nebude predlžovať zmluvy do 20. januára 2020. Demontáž mobiliáru bude do 6. januára. Ak bude zo strany predajcov záujem mať otvorené v čase 2. vianočného sviatku prípadne Silvestra, zvážime v akom rozsahu. Termín 20. január je uvedený z dôvodu, aby stihol dodávateľ naplniť podmienky zmluvy aj v prípade, ak sa napríklad skomplikujú poveternostné podmienky.“



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu