Zastupiteľstvo schválilo viceprimátorom nižšie platy ako pôvodne očakávali


Foto: Zastupiteľstvo schválilo viceprimátorom nižšie platy ako pôvodne očakávali

Žilinskí viceprimátori Patrik Groma (nezávislý) a Anton Trnovec (Smer-SD) budú v tomto funkčnom období zarábať tisíc eur mesačne. Suma je polovicou z pôvodne navrhovaných 2000 eur, ktoré pre svojich zástupcov navrhoval primátor Igor Choma. „Vychádzal som z predpokladov, že funkcia viceprimátora nie je len zdvorilostná. Ja vyžadujem, aby viceprimátori pracovali na plný úväzok. A trúfam si povedať, že oproti poslancovi mestského zastupiteľstva majú dvadsaťnásobne viac práce, preto si myslím, že desaťnásobok mzdy poslanca nie je suma prehnaná,“ povedal pre agentúru SITA primátor Žiliny.

Nezávislí poslanci a klub koalície Sieť - NOVA pôvodnú sumu neschválili

K situácii sa vyjadril aj Martin Kapitulík zo strany Sieť, ktorý bol obvinený viceprimátorom Gromom zo snahy o pomstu. „Nie je to absolútne o žiadnej závisti. My chceme, aby toto mesto fungovalo a pokiaľ za mesiac uvidíme, že to mesto funguje a že sa plnia priority, ktoré si v zastupiteľstve povieme, že sú pre toto mesto dôležité, ja budem prvý, ktorý viceprimátorom možno aj navrhne vyšší plat,“ reagoval na obvinenia Kapitulík.

„Myslím si, že viceprimátor je na úrovni riadiaceho pracovníka, čiže by mal mať plat zhruba na úrovni vedúceho pracovníka mestského úradu. Ja to beriem ako akt osobnej pomsty,“ povedal na margo zníženia platu o polovicu viceprimátor Patrik Groma.

foto: ilustračné


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu