Dvaja mladíci, ktorí boli pravdepodobne pod vplyvom drog, napadli cestujúceho v žilinskej MHD


Foto: Dvaja mladíci, ktorí boli pravdepodobne pod vplyvom drog, napadli cestujúceho v žilinskej MHD

V sobotu 21. septembra došlo na jednej z liniek žilinskej mestskej hromadnej dopravy k fyzickému útoku na cestujúceho. Dvaja muži, ktorí boli pravdepodobne pod vplyvom drog, zaútočili na 42-ročného žilinčana Jozefa. Ten utrpel zranenia, ktoré mu museli ošetriť v žilinskej nemocnici. Incident sa stal vo večerných hodinách po 21:00 hod. na sídlisku Vlčince.

Podľa slov poškodeného, povedal jeden z útočníkov krátko pred incidentom, že sa musí vyventilovať. Mladíci si prisadli k mužovi krátko po nastúpení do vozidla MHD. Počas jazdy na neho zazerali a po zastavení na zastávke sv. Cyrila a Metoda ho začali provokovať.

„Jeden povedal, že to, čo si dali, muselo mať dobré grády, lebo je strašne naspídovaný a musí sa niekde vyventilovať. Keď sa otvorili dvere trolejbusu, tak vystúpil a začal kričať ako šialený, aby som vystúpil,“ opisuje napadnutý žilinčan. Po tom, čo Jozef vystúpil z trolejbusu, dostal od jedného z mladých mužov ranu. Po zápase skončili obaja na zemi, pričom druhý útočník mu skočil na hlavu.


Pomohol mu až vodič trolejbusu, ktorý kričal na útočníkov a snažil sa zabrániť ďalšiemu konfliktu a útoku. Následne kontaktoval dispečera a na miesto ihneď privolal záchrannú zdravotnú službu. Posádka zraneného po prvotnom ošetrení previezla na urgentný príjem do žilinskej nemocnice, kde absolvoval potrebné vyšetrenia za účelom vylúčenia otrasu mozgu. Zranenému tiež ošetrili tržnú ranu na hlave.

Polícia v súčasnosti po mladých útočníkoch pátra. Vo vozidlách mestskej hromadnej dopravy sa nachádzajú kamerové systémy, ktoré by policajtom mali prácu značne uľahčiť. „Na prípade intenzívne pracujeme a vykonávame všetky potrebné úkony a opatrenia za účelom objasnenia skutku a určenia jeho právnej kvalifikácie,“ potvrdila žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu