Piano Residence v Žiline - možnosť zabývať sa do tónov a koloritu mestského života


Foto: Piano Residence v Žiline - možnosť zabývať sa do tónov a koloritu mestského života
Galéria: 10 fotiek

Priamo v centre Žiliny na nároží ulíc Jána Milca a Vojtecha Tvrdého vzniká projekt, ktorý premení život tejto časti Starého mesta. Z objektu bývalého Výskumnému ústavu textilnej chémie v Žiline tu vytvorí developer LICITOR development štýlové byty, administratívne priestory aj apartmány, ktoré budú poskytovať služby krátkodobého ubytovania.

Pod názvom Piano Residence vznikne na mieste, ktoré kedysi slúžilo aj rôznym tlačiarenským či odevným spoločnostiam, pomerne výnimočný mix priestorov, ktorý doplní kolorit najužšieho centra Žiliny. Dôležitou správou pre všetkých záujemcov je, že časť obytných aj komerčných priestorov je ešte stále k dispozícii.

Spolu jedenásť bytových priestorov navrhli architekti z A.R.K. ateliéru na najvyšších dvoch poschodiach a poskytnú nadštandardne svetlú výšku troch metrov. Z hľadiska dispozícii tu vzniknú jedno- až päťizbové jednotky s vysokou mierou individualizácie, už dnes si niektorí klienti premieňajú priestor na vysnívaný domov podľa svojich predstáv.

Samotná lokalita je stvorená pre mestský život, v blízkosti sa nachádzajú najdôležitejšie úrady a inštitúcie, škôlky, školy, ako aj nákupné centrá, divadlo, či mestské parky. Jednoducho bývanie v meste so všetkými jeho výhodami.

Noví obyvatelia Piano Residence sa budú môcť tešiť aj na raňajky, ktoré budú podávané v kaviarni neďalekého polyfunkčného objektu WellPark, tiež z portfólia LICITOR development.

„Aktuálny návrh z dielne architektov Klenovičových z A.R.K. ateliéru počíta s rekonštrukciou staršieho, severne umiestneného objektu s decentne zdobeným priečelím. Jeho podoba zostane zachovaná. Susedný, situovaný v nároží, bude kompletne nahradený novou päťpodlažnou stavbou. Stvárnenie jej fasád voľne odkazuje na hudobný nástroj piano z názvu projektu, čo sa prejaví v použití čiernych a bielych polí pripomínajúcich klávesy. Vo výsledku by sme mohli vidieť sviežu, osvedčenú kombináciu dvoch štýlov založenú na pozitívnom kontraste pôvodných a súčasných prvkov,“ zhodnotila projekt redaktorka Natália Mokoš Hulmanová na blogu novostavby.sk

Neobvykle budú riešené plochy na 1. a 2. nadzemnom podlaží, kde okrem kancelárií vznikne aj 20 apartmánových jednotiek. Súbežne s projektom vytvára developer aj servisnú spoločnosť Piano Apartments, ktorá poskytne investorom servis pri zabezpečovaní krátkodobého ubytovania v podobe dennej starostlivosti o apartmány či marketingovej podpory. 

Použiť pojem nadčasový je v tomto prípade úplne na mieste, keďže  LICITOR development pripravil dostatok parkovacích miest. Súčasťou každého bude nabíjacia stanica pre elektromobily. Pretože v Piano Residence vedia, že elektrické vozidlá nie sú už len hudba budúcnosti. Stavebné práce by mali začať ešte tento rok, predkladaný čas dokončenia je stanovený na druhý kvartál 2021.

Bližšie informácie nájdete na www.pianoresidence.sk




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: PR Piano Residence