Cestovanie v čase na hrade Strečno - zaujímavé chute, lákavé vône a netradičné spojenia


Foto: Cestovanie v čase na hrade Strečno - zaujímavé chute, lákavé vône a netradičné spojenia

Zaujímavé chute, lákavé vône, netradičné spojenia. Ako sa varilo a jedlo v minulosti? V nedeľu 22. septembra budeme na hrade Strečno cestovať v čase. Jesenné podujatie, ktoré pripravilo Považské múzeum v Žiline sa aj tento rok koná v rámci Dní európskeho kultúrneho dedičstva a Medzinárodného dňa cestovného ruchu.

Na svoje si prídu nadšenci histórie, výnimočných zážitkov, ale predovšetkým gurmáni. Rôzne dobové kuchyne z čias dávnych i nedávnych pohladia chuťové poháriky návštevníkov počas celého dňa. O jedinečné pohostenie priamo na hrade sa postará spoločnosť Hammer n. o..

„Kulinárske umenie raného stredoveku prekvapí špecifickými, dnešnému človeku, neznámymi chuťami. Chýbať nebude ani stará kuchyňa našich prababiek, plná jednoduchých, ale lahodných jedál, ktoré pre návštevníkov pripraví samotný bača. Do diaľky budú rozvoniavať i elixíry, „lektvary“ a čokoláda zo 17. a 18. storočia.“ priblížila správkyňa hradu Strečno Katarína Repáňová. Typickú stredovekú kuchyňu, ktorej súčasťou sú najrôznejšie pudingy, kaše či placky predvedie Cech Terra de Selinan.

Okrem ochutnávania si záujemcovia môžu kúpiť originálnu kráľovskú čokoládu, ktorá na konci septembra príjemne zahreje. Rušno bude aj v Stredovekej dedine Paseka. Priestor pod hradom sa totiž zmení na jarmok ľudových výrobkov.

Viac informácií nájdete na: www.pmza.sk




Miesto: Hrad Strečno
Dátum: 22.09.2019 - 09:00    17:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: PR PMZA