Atletický oddiel Žilina: Najmladší žiaci s medailami z finálového kola


Foto: Atletický oddiel Žilina: Najmladší žiaci s medailami z finálového kola Foto: Atletický oddiel Žilina

Uplynulú sobotu 7. septembra 2019 sa v Dubnici nad Váhom konalo finálové kolo M –SsaZ družstiev najmladšieho žiactva. Do finále postúpilo päť najlepších družstiev zo severu a päť z juhu Stredoslovenského kraja, pričom zastúpenie mala aj Žilina vďaka tomu, že najmladší atléti atléti zvíťazili v severnej časti. 

Osem našich statočných bojovníkov : Tomáš Briš, Michal Kocifaj, Samuel Bauček, Maroš Krajčovič, Filip Machút, Damián Kuder, Alex Tomanica a najmladší spomedzi všetkých Samuel Zábojník sa nezľakli svojich súperov a vo svojich  jednotlivých disciplínach postupne zbierali body,  až im to nakoniec vynieslo krásne druhé miesto. Gratulujeme!

Nádejní žilinskí atléti si vytvorili aj osobné rekordy, prípadne za nimi zaostali – Tomáš Briš zabehol 60 metrov pod 9 sekúnd – 08,86s a tým sa zaradil do najlepšej desiatky na Slovensku. Michal Kocifaj opäť pokoril na trati 600m čas 2 minúty a zlepšil sa o 3 stotiny.


Alex Tomanica vylepšil svoje maximum na kilometrovej vzdialenosti o takmer 7 sekúnd, Maroš Krajčovič sa zlepšil na trati 60m o 2 desatiny na 09,45s a neminula ho finálová účasť. Samuel Bauček v skoku do diaľky zaostal o 2 centimetre od osobného rekordu, napriek tomu mu to vynieslo krásne 6. miesto.

Damián na trati 600m získal rovnako 6.miesto, na tejto trati bodoval dokonca aj “benjamínček” Samo Zábojník (ročník 2011), pričom predbehol aj chalanov s ročníkom narodenia 2008. 

„Chlapcom parí veľké poďakovanie za predvedené výkony, reprezentáciu nášho oddielu a v konečnom dôsledku aj mesta Žilina. Ešte raz veľká gratulácia!“ uzavrel tréner Atletického oddielu Žilina Roman Coma.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Atletický oddiel Žilina