Žilina sa aj tento rok zmení na mesto dobrých skutkov: Týždeň dobrovoľníctva 2019


Foto: Žilina sa aj tento rok zmení na mesto dobrých skutkov: Týždeň dobrovoľníctva 2019

Slovensko sa aj tento rok zmení na krajinu dobrých skutkov pod záštitou Platformy dobrovoľníckych center a organizácií. Od 16. septembra štartuje Týždeň dobrovoľníctva, do ktorého sa môže zapojiť naozaj každý až do 22. septembra.

Počas Týždňa dobrovoľníctva je možné vybrať si z množstva dobrovoľníckych aktivít, v rámci ktorých budú môcť jednotlivci alebo skupiny (kamaráti, firmy, školy,) nezištne pomôcť organizáciám v jednotlivých krajoch Slovenska. Ako sa dá do Týždňa dobrovoľníctva zapojiť vysvetľuje Jana Števaňáková koordinátorka Žilinského dobrovoľníckeho centra:

„Prihlasovanie pre organizácie, občianske združenia a pod. je už spustené. V žilinskom kraji sa môžu organizácie registrovať cez našu stránku www.dobrovolnictvoza.sk. Musia uviesť základné údaje o svojej inštitúcii a informáciu o tom, kto bude aktivity koordinovať. Ďalej si zvolia aktivitu, ktorou sa chcú do Týždňa zapojiť – môže ísť o Deň otvorených dverí, dobrovoľnícku aktivitu alebo o rôzne workshopy na tému dobrovoľníctva, ktorými zvýšia povedomie o dobrovoľníctve.“

Organizácie sa môžu na Týždeň dobrovoľníctva prihlasovať najneskôr do 2.9.2019. Pre širokú verejnosť sa prihlasovanie na dobrovoľnícke aktivity spustí od 2.septebra tiež na stránke www.dobrovolnictvoza.sk . Bude si naozaj z čoho vyberať.

„Väčšinou ide o jednoduché aktivity, do ktorých sa môžu zapojiť dobrovoľníci a organizácie z celého kraja. Patria tu činnosti ako napr. úprava prostredia/zariadenia (exteriér alebo interiér), ďalej maľovanie, kosenie či hrabanie. Neraz ide aj o prácu s klientmi v organizácii: rôzne tvorivé dielne, aktivity, vychádzky a stretnutia s klientmi. Treba to chápať ako takú ochutnávku -  jednoducho zistiť, čo všetko zahŕňa pojem dobrovoľníctvo.“


Týždeň dobrovoľníctva je určený pre všetkých, ktorí by radi venovali svoj čas pomoci druhým.  Počas tohto týždňa dobrovoľníci nielen spoznajú veľa nových ľudí, ale aj pocítia, že pomohli tým, ktorí to naozaj potrebujú.

V minulom roku sa do Týždňa dobrovoľníctva na celom Slovensku zapojilo 6129 dobrovoľníkov a dobrovoľníčok, ktorí spolu venovali 14 182,5 dobrovoľníckych hodín bez nároku na odmenu. Neváhajte, a zapojte sa aj Vy! 

Kontakt: dobrovolnictvo@ozviac.sk, +421 903 262 166


Miesto: Žilina
Dátum: 16.09.2019 - 15:00    22.09.2019 - 17:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS Žilinské dobrovoľnícke centrum