Medzi finalistami súťaže o grant SOV je aj Žilinčanka Zuzana Michaličková, podporiť ju môžete hlasom


Foto: Medzi finalistami súťaže o grant SOV je aj Žilinčanka Zuzana Michaličková, podporiť ju môžete hlasom Foto: olympic.sk

Nadácia Slovenského olympijského a športového výboru prerozdelí spolu 60-tisíc eur už v štvrtom ročníku grantového programu s názvom „Ukáž sa!“, medzi dvanástimi finalistami v kategórii individuálnych športovcov je aj Žilinčanka Zuzana Michaličková. O rozdelení podpory rozhoduje hlasovaním verejnosť, talentovanú 16-ročnú multišportovkyňu môžete podporiť aj vy.

Športovci mali možnosť posielať žiadosti o finančný príspevok do polovice júla, následne členovia správnej rady nadácie a boxer Tomi Kovács vybrali spomedzi 139 jednotlivcov finálovú dvanástku. 

„Aj v tomto roku je pre budúce športové hviezdy vyčlenených 60-tisíc eur. Cieľom programu je podporiť mladých talentovaných športovcov s prihliadnutím na ich športové výsledky a elimináciu sociálnych rozdielov. Doteraz bolo prerozdelených 180-tisíc eur, ktoré pomohli k splneniu mnohých športových snov,“ uviedol prezident Slovenského olympijského a športového výboru Anton Siekel.

Víťaz hlasovania získa 4-tisíc eur, druhé miesto získa 3 500 eur a 3. miesto 3 000 eur. Následne sú granty odstupňované 4. až 6. miesto 2 500 eur a 7 až 12. miesto 2 000 eur. Hlasovanie prebieha počas celého augusta, teda až do 31.8.2019, výsledky budú vyhlásené na začiatku septembra. Hlasovať je možné raz za deň, pre udelenie hlasu je potrebná registrácia.

Zuzana Michaličková má 16 rokov, od piatich sa venuje plávaniu, neskôr k športom pridala cyklistiku a atletiku. Vo viacerých športoch sa jej už od malička darí získavať tituly majsteriek Slovenska. Jej dlhodobým cieľom sú Letné olympijské hry v Paríži v roku 2024: 

„Na rozvoji všeobecnej prípravy odmalička dozerala moja mama. Súrodenci sa postupne špecializovali, ja som dlho váhala, ktorý šport si vybrať, lebo vo viacerých mám tituly majsteriek SR. Nakoniec sme tri športy spojili a stala som sa reprezentantkou v triatlone. Tréningová príprava je veľmi finančne náročná, pretože robíte tri športy naraz a na všetko potrebujete mať športový materiál. Prihlásila som sa do tohto projektu, aby som získala finančnú podporu, ktorá mi pomôže výkonnostne rásť. Do OH v Paríži chcem nazbieram dosť olympijských bodov, aby som na nich mohla úspešne reprezentovať našu krajinu,“ uviedla Michaličková. 


Športové úspechy Zuzany Michaličkovej 

majsterka Európy v zimnom triatlone
vicemajsterka sveta v zimnom triatlone
majsterka Európy v kros triatlone aj v kros duatlone
držiteľka slovenského juniorského rekordu na 50 metrov kraul
6. miesto na európskom pohári v Tábore
viacnásobná majsterka Slovenska v plávaní, triatlone, duatlone,
akvatlone, atletike a v behu na lyžiach 



Podporiť Zuzanu Michaličkovú v hlasovaní môžete na tomto odkaze - https://www.olympic.sk/ukazsa/zuzana-michalickova


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu