Mestskí policajti v júli pomáhali mužom po záchvate, vyháňali z dvora diviaka aj odchytávali sokola


Foto: Mestskí policajti v júli pomáhali mužom po záchvate, vyháňali z dvora diviaka aj odchytávali sokola Foto: ilustračné

Mestská polícia Žilina informovala o svojej činnosti v 30. týždni roka 2019. Príslušníci riešili počas služby na konci júla rôzne prípady, ku ktorým ich privolali obyvatelia mesta a mestských častí. Celkovo zistili a vyriešili na území mesta 387 priestupkov a 251 udalostí.

22.7.2019 - 10:37 hod.

Hliadkou MP zistený ležiaci muž na ul. Hurbanova, ktorý bol pravdepodobne po epileptickom záchvate a upadol do bezvedomia. Mužovi bola poskytnutá predlekárska pomoc, uložený do stabilizovanej polohy, dočasne ošetrené krvácajúce zranenia v oblasti hlavy a do príchodu RZP monitorované životné funkcie. Následne sa na miesto dostavila posádka RZP,  ktorá si muža prevzala do svojej starostlivosti.

22.7.2019 - 21:43 hod.

Oznamovateľka z ulice Hôrecká cesta nahlásila, že pri vjazde vozidlom do dvora rodinného domu súčasne s ňou vošiel diviak lesný. Upozornená, aby do príchodu hliadky nevystupovala z vozidla. Hliadkou MP diviak z dvora vyhnaný.

23.7.2019 -11.31 hod. 

Oznamovateľ telefonicky nahlásil, že v pieskovisku na ul. Osiková sedia opití bezdomovci, ktorí sa vulgárne správajú pri hrajúcich sa deťoch. Hliadkou MP na mieste kontaktovaný oznamovateľ, ktorý uviedol, že bezdomovci z miesta odišli. Následne hliadkou zistení sediaci obďaleč, veľmi silne opití. Po dôraznom napomenutí odoslaní na málo frekventované miesta.


25.7.2019 - 11:53 hod. 

Oznamovateľka z firmy Poradca podnikateľa na ul. M. Rázusa nahlásila, že im vletel do kancelárie mladý sokol. Na mieste kynológom MP sokol odchytený a umiestnený v krabici v služobnom koterci. Vyrozumený správca NP, ktorý si prišiel pre sokola.

25.7.2019 - 20:32 hod.

Hliadkou MP zistené porušenie § 47/1, d Zák. č. 372/1990 Zb. - znečistenie verejného priestranstva močením na ul. Kubinská. Priestupca napriek opakovaným výzvam odmietal preukázať svoju totožnosť, verbálne ako aj fyzicky napádal prítomnú hliadku MP. Z toho dôvodu bola k súčinnosti za použitia výstražného svetelného znamenia na miesto vyslaná druhá motorizovaná hliadka. Menovaný bol hliadkami za použitia donucovacích prostriedkov /hmaty, chvaty, putá/ predvedený na stálu službu MP na overenie totožnosti. Lustráciou bolo zistené, že sa jedná o osobu Peter H., bytom Žilina. Menovaný bol po poučení doriešený BP za porušenie § 47/1, a Zák. č. 372/1990 Zb. - neuposlúchnutie výzvy verejného činiteľa. U muža taktiež vykonaná dychová skúška na prítomnosť alkoholu s pozitívnym výsledkom 1,06 mg/L.

27.7.2019 - 01:35 hod.

Prijatý anonymný telefonický oznam ohľadom ležiacej osoby na vozovke v blízkosti zastávky MHD na M. Bela. Hliadkou MP na mieste zistený Marek K., ktorý mal podľa prítomných osôb dostať epileptický záchvat. Privolaná RZP si v čase o 01:57 hod. menovaného prevzala do starostlivosti. Do príchodu RZP hliadkou poskytnutá predlekárska prvá pomoc.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Mestská polícia Žilina