Vážna nehoda pod Strečnom, zasahuje aj vrtuľník


Foto: Vážna nehoda pod Strečnom, zasahuje aj vrtuľník
Galéria: 1 fotka

Na problematickom úseku pod Strečnom sa stala dnes vážna dopravná nehoda. Podľa našich informácií sú dve osoby ťažko zranené, informácie o stave iných členov posádky nemáme. Momentálne na mieste zasahuje vrtuľník a množstvo záchranných a policajných áut, doprava je preto výrazne spomalená. Cesta pod Strečnom je obojsmerne uzavretá, tvoria sa tak rozsiahle kolóny. Ak môžete, využite obchádzku cez Terchovú.

Vyjadrenie KR PZ Žilina

V piatok 16. januára predpoludním (okolo 10.50 hod.) došlo na ceste prvej triedy (I/18) v katastri obce Strečno, okres Žilina k dopravnej nehode. 49 ročný vodič (občan Ukrajiny) viedol osobné motorové vozidlo Škoda Octavia v smere od Martina na Žilinu. Z doposiaľ presne nezistených príčin prešiel s vozidlom do protismeru, kde sa zrazil s oproti idúcim motorovým vozidlom Mercedes VITO, ktoré viedol 48 ročný vodič (z okresu Martin).

Následne vozidlo Škoda Octavia narazilo do motorových vozidiel BMW, Volvo s návesom a Volkswagen Tiguan. Vodič vozidla Škoda Octavia a jeho dvaja spolujazdci (muž a žena) utrpeli pri dopravnej nehode ťažké zranenia.

Vodiči z vozidiel Mercedes a BMW boli jednorazovo ošetrení. U vodičov vozidiel Mercedes, BMW, Volvo a Volkswagen alkohol vykonanými dychovými skúškami zistený nebol. U vodiča vozidla Škoda Octavia bol
nariadený odber krvi za účelom zistenia, či nebol ovplyvnený návykovou látkou. V súvislosti s dopravnou nehodou prebieha vyšetrovanie vo veci trestného činu ublíženia na zdraví.


Ďalšie okolnosti dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.

Z dôvodu dokumentovania dopravnej nehody a odstraňovania jej následkov bola cesta uzavretá v oboch smeroch na nevyhnutne potrebný čas (o 13.00 hod. bola cestná premávka obnovená).

Polícia žiada všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali disciplinovane, ohľaduplne, plne sa venovali vedeniu vozidla, sledovali situáciu v cestnej premávke a dodržiavali dopravné predpisy. Každý účastník cestnej premávky môže svojím zodpovedným prístupom prispieť k väčšej bezpečnosti na našich cestách. Je dôležité uvedomiť si, že na cestách nie sme sami a svojou bezohľadnou a arogantnou jazdou ohrozujeme nielen svoj život, ale aj životy ďalších účastníkov cestnej premávky.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu