KAFFKA: Prvá pojazdná kaviareň na Hlinkovom námestí v Žiline chce priniesť pohodu a kvalitnú službu


Foto: KAFFKA: Prvá pojazdná kaviareň na Hlinkovom námestí v Žiline chce priniesť pohodu a kvalitnú službu
Galéria: 6 fotiek

Koncept pojazdnej kaviarne v slovenských mestách nie je žiadnou novinkou, to my vieme. Ani sa netvárime, že sme prišli s prevratným nápadom. Avšak až do tohto leta pojazdná kaviareň vo štvrtom najväčšom meste Slovenska chýbala. Rozhodli sme sa to teda zmeniť, pretože sme mali pocit, že ľudia ocenia možnosť vziať si kávu so sebou či už pri ceste do práce, prechádzke po meste alebo len tak, keď na kávu jednoducho majú chuť, ale nechcú sedieť v kamennej prevádzke.

Po necelých troch týždňoch nášho fungovania sa ukazuje, že takáto forma predaja kávy nechýbala iba nám. Ja aj Betka sme sa s podobnými pojazdnými kaviarňami stretli už počas štúdii na vysokej škole v Bratislave a následne aj počas našich ciest po svete.

Po skončení vysokej školy sme sa rozhodli odísť na Work and Travel program do USA, kde sme pracovali v hoteli a kaviarni, ktorá si kávu pražila, balila, predávala a pripravovala zákazníkom. Tu sme sa spoločne s Betkou doslova zaľúbili do kávy a jej prípravy a zároveň sa naučili ako pracovať s veľmi náročnými americkými zákazníkmi. Od prvého momentu sme si hovorili, že by bolo super mať niečo podobné aj bližšie k nášmu domovu.

Po návrate domov sme na kamennú prevádzku nemali dostatok financií, a tak sme sa rozhodli splniť si sen aspoň formou mikro kaviarne na bicyklových kolesách. Cesta od myšlienky “poďme do toho” až po prvý deň prevádzky na Námestí Andreja Hlinku nám zabrala bezmála pol roka intenzívnych príprav, jednaní, získavania povolení, prezentácii dôvodov, prečo by mesto mohlo dať takémuto projektu šancu a iných vecí dôležitých pre naše fungovanie.

Galéria: 6 fotiek

S KAFFKOU chceme do ulíc Žiliny priniesť pohodu, radosť a kvalitnú službu, ktorá ľuďom spríjemní deň. Je pre nás absolútne kľúčové, aby sme boli k ľuďom ústretoví a otvorení. Chceme ponúkať nielen kávu so sebou, ale aj veci, za ktoré platiť nemusíte.

Veľmi radi zodpovieme zvedavé otázky zákazníkov, ak budeme poznať odpoveď. Pomôžeme s výberom espresso nápoja tak, aby od nás človek odchádzal spokojný so službou a s výbornou kávou v ruke, ktorá povzbudí. Na cestu pribalíme aj dobrú náladu, rozhovor či úsmev ako bonus. Koncept pojazdného bicykla je skvelý v tom, že ak si objednáte kávu, okamžite môžete sledovať celú prácu baristu. Zákazník je v podstate súčasťou toho čarovného procesu prípravy kávy, a to je pre nás to najlepšie. 

Náš bicykel sa v prípade priaznivého počasia nachádza od pondelka do piatku na Námestí Andreja Hlinku od 8:00 do 17:00 hod.

V našom nápojovom lístku nájdete 16 nápojov z rôznych kútov sveta. Či už to je talianska klasika v podobe espressa a cappuccina alebo sa rozhodnete pre austrálsky flat white ? Pre dobrodruhov sme si priniesli z ďalekého Bali nápoj zvaný MAGIC, ktorý pripravujeme ako prvá kaviareň v Žiline a pravdepodobne aj ako prví na Slovensku. Počas horúcich letných dní určite dobre osvieži ľadová káva a v ponuke máme denne aj variantu rastlinného mlieka pre ľudí s intoleranciami. 

Galéria: 6 fotiek

Nie sme súčasťou nijakej politickej kampane ani nerobíme reklamu na žiadny produkt, čo je otázka, na ktorú denne odpovedáme asi 100x. Robíme to pre nás, pretože nás táto práca baví, a tiež to robíme pre vás, aby sme vám mohli spestriť a spríjemniť deň v meste minimálne pohárom kvalitnej kávy. Budeme sa tešiť na vašu návštevu. KAFFKA (Betka a Marián).






Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: PR KAFFKA