FOTO: Na detskom pieskovisku v Dobšinského sade pribudli nové hracie prvky pre deti


FOTO: Na detskom pieskovisku v Dobšinského sade pribudli nové hracie prvky pre deti
Galéria: 7 fotiek

Detské pieskovisko v areáli Dobšinského sadu bolo rozšírené o nové hracie prvky pre deti. Tie môžu po krátkodobom obmedzení v podobe zatvoreného pieskoviska využívať už aj šmykľavku a stolík. O rozšírenie možností na hranie pre deti sa postarali štatutárka OZ Dobšinského sad pani Terézia Hronská s poslankyňou Ivetou Martinkovou.

Pieskovisko v Dobšinského sade je od jeho otvorenia neustále plné detí. Mamičky sa starajú o poriadok a vždy po odchode zametajú piesok z betónovej obruby. 

„Pevne verím, že sme ich potešili dodávkou stolíka do pieskoviska a šmykľavky v jeho bezprostrednej blízkosti. A tiež verím, že postupom času nejaké menšie prvky z tej istej série ešte dodáme. Sú vyrobené z kvalitného materiálu, kde sa kombinuje tvrdený plast s antikorom. Aj na pohľad sú veľmi pekné a čo je dôležité sú v krásnych žilinských farbách,“ uviedla poslankyňa Iveta Martinková.

Nové prvky boli financované z grantového systému Žilinského samosprávneho kraja. OZ Dobšinského sad požiadalo o pridelenie grantov pred viac ako rokom a tromi mesiacmi. Zrealizovať montáž prvkov v sade sa však podarilo až teraz. 


„Stále tam bol nejaký problém, niekto niečo nepodpísal, z neznámych dôvodov sa to odkladalo a boli nejaké prekážky, administratívne bariéry, nové a nové čakacie doby. Neviem, ako to je v iných prípadoch, no tento proces bol z môjho hľadiska celkom odrádzajúci,“ spresňuje poslankyňa Martinková, ktorá si myslí, že pri podávaní žiadosti musí mať žiadateľ nadpriemernú húževnatosť a trpezlivosť.

Dobšinského sad je koncipovaný aj pre dotyk detí s prírodou, aby na vlastné oči videli pestrosť prírody a jej darov.  Pieskovisko s novými prvkami a bosonohý chodník sú pridanou hodnotou. Bosonohý chodník v Dobšinského sade je v meste Žilina ojedinelým prvkom vo verejných priestranstvách.  Slúži pre masírovanie chodidiel a u deti aj pre prekonanie strachu z nepoznaného.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu