Na okraji sídliska Hájik boli odstrelené dva diviaky, na lov bolo vydané oficiálne povolenie


Foto: Na okraji sídliska Hájik boli odstrelené dva diviaky, na lov bolo vydané oficiálne povolenie Foto: ilustračné

Dnes ráno sme vás informovali o odstrele diviaka, ku ktorému došlo v pondelok 22. júla 2019 na okraji sídliska Hájik v Žiline. So žiadosťou o zistenie bližších informácií sa na nás obrátili viacerí obyvatelia Hájika, ktorí streľbu zaznamenali. Viacerí si mysleli, že išlo o nelegálny lov a nepovolenú streľbu v zastavanom území.

Podľa opisu mala neznáma osoba strieľať z auta na diviaka pohybujúceho sa popri ceste okolo 17:00 hod.: „Včera nejaký neznámy muž zastrelil diviaka na Kvačalovej ulici na serpentínach. Naložil ho do auta a odišiel preč. Celkovo padli štyri výstrely,“ opisuje situáciu svedok, ktorý nechce byť menovaný.

Išlo o oficiálny povolený odstrel, ktorý má pomôcť riešiť mimoriadnu a problematickú situáciu s diviakmi na tomto sídlisku. Celkovo boli zastrelené dva kusy diviačej zveri.

„Oba tieto odstrely sa vykonali na základe povolenia na lov diviačej zveri na nepoľovných plochách,“ potvrdila hovorkyňa mesta Žilina Barbora Zigová.  Mesto žiadalo o povolenie na mimoriadny lov ešte v júni, presnejšie 21.6., rozhodnutie bolo doručené 15. júla 2019.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu