FOTO + VIDEO: Diviak napadol na Bánovskej ceste ženu, hasiči ani policajti ju nenašli


Foto: FOTO + VIDEO: Diviak napadol na Bánovskej ceste ženu, hasiči ani policajti ju nenašli
Galéria: 6 fotiek

V nedeľu 21. júla došlo vo večerných hodinách k nešťastnému incidentu na Bánovskej ceste v Žiline. V oblasti sa mala pohybovať skupinka viacerých diviakov, pričom jeden z nich zaútočil na prechádzajúcu ženu. Celú udalosť videl svedok Daniel, ktorý bol od ženy vzdialený približne 30 metrov. 

„Tridsať metrov predo mnou diviaci napadli pani zhruba vo veku do 50 rokov. Napadli ju z pravej strany, dostala dosť silný úder do pravého boku a spadla. Bežala smerom ku rieke, počul som ju 30 až 40 sekúnd. Ja som kričal tiež, snažil som sa odplašiť diviakov, potom som volal políciu a odvtedy po nej pátrame,“ opísal situáciu.

Žena po náraze diviaka spadla do kríkov a následne sa rozbehla ku rieke. Jej hlas bolo počuť ešte niekoľko sekúnd, potom však zostalo ticho. To, či spadla do rieky, alebo utiekla rýchlo preč, je otázne. „Kričala dosť výrazne, tá rana musela byť dosť veľká. Boli tu zhruba tri dospelé kusy a asi šesť mladých,“ spresnil svedok Daniel.

Daniel sa snažil privolať pomoc no nemal pri sebe mobilný telefón. Chcel preto zastaviť prechádzajúce autá, pričom ako sám povedal, zastavilo mu až pätnáste v poradí. Ochotná žena z auta mu niekoľko minút pomáhala s hľadaním napadnutej ženy. Do pár minút následne dorazila na miesto prvá policajná hliadka.


Na pomoc boli v čase o 23:00 hod. privolaní aj hasiči, ktorí prešli koryto rieky Rajčanka, ale ženu nikde v oblasti nenašli. Viacero policajtov pátralo po oboch brehoch rieky, no výsledok bol negatívny. Po viac ako hodine dorazil na miesto aj policajný psovod so služobným psom, pátranie však malo rovnaký výsledok.

Podľa našich informácií sa doteraz na urgentnom príjme v Žiline neprihlásila žiadna osoba so zranením po útoku diviaka. Zostáva len dúfať, že sa napadnutá žena dostala v bezpečí domov.






Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu