V Gbeľanoch plánuje investor výstavbu viac ako 150 rodinných domov do roku 2024


Foto: V Gbeľanoch plánuje investor výstavbu viac ako 150 rodinných domov do roku 2024 Foto: enviroportal.sk

Investor, ktorým má byť spoločnosť MEERKS, a.s. Košice, plánuje v obci Gbeľany pri Žiline v rámci projektu IBV Hrby II vybudovať viac ako 150 rodinných domov. Vyplýva to z údajov informačného portálu rezortu MŽP SR, kde bola v apríli tohto roku zverejnená informácia o zámere aj text zámeru. 

Ten hovorí o novostavbách rodinných domov, v závislosti od variantu by ich mohlo pribudnúť 155 alebo 158. K nim by malo prislúchať 465, resp. 474 parkovacích miest. 

„Navrhovaná činnosť umožní vybudovať 155 (variant 1 a variant 1a) resp. 158 (variant 2 a variant 2a) novostavieb rodinných domov pre samostatné rodiny. Jednotlivé rodinné domy budú prispôsobené požiadavkám samotných investorov, pričom budú splnené požiadavky vyplývajúce z platného územného plánu obce,“ uvádza zámer.

Predpokladaný začiatok výstavby spresňuje materiál na IV. štvrťrok 2019, ukončenie výstavby a začatie prevádzky stanovuje o päť rokov neskôr - teda IV. štvrťrok 2024. Plocha parcely, na ktorej by postupne v etapách mohli vyrásť domy, predstavuje viac ako 287-tisíc metrov štvorcových.   

Predložený zámer o posudzovaní vplyvov na životné prostredie pre zisťovacie konanie informuje o orientačných nákladoch pre všetky varianty vo výške približne 5,8 milióna eur. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu