Po chodníku na Centrálnej ulici jazdia autá čoraz častejšie, obmedzujú chodcov aj cyklistov


Foto: Po chodníku na Centrálnej ulici jazdia autá čoraz častejšie, obmedzujú chodcov aj cyklistov

Na ulici Centrálna na okraji sídliska Solinky sa nachádza chodník určený pre chodcov a cyklistov, ktorý nadväzuje na trasu vedúcu zo sídliska Vlčince. Denne po ňom prechádza množstvo ľudí, v posledných mesiacoch ho však čoraz viac využívajú vodiči osobných áut. Tí jazdia do areálu lezeckého centra.

Príjazd do areálu je síce možný priamo z cesty, no nie je plynulý a je potrebné pri ňom zdolať obrubník. To pravdepodobne šoférom prekáža. Počas dňa je preto možné vidieť autá, ako vychádzajú na chodník a na neďalekej križovatke z neho zasa schádzajú. Na jazdu tak využívajú približne šesťdesiat metrový úsek chodníka.

„Tie autá si tu jazdia ako by boli na ceste a keď niekoho upozorníte, ešte vám vynadá,“ uviedol jeden z obyvateľov ulice Osiková. Nielen obyvatelia sídliska ale aj mnohí prechádzajúci chodci a cyklisti by preto uvítali osadenie zábran. Autá ich totiž často obmedzujú.

Podnet na riešenie situácie sa objavil začiatkom júna aj na stránke odkazprestarostu.sk, kde k nemu poskytlo stanovisko Mesto Žilina: „ďakujeme za podnet, ktorý sme poslali zodpovedným osobám na riešenie,“ uviedla Andrea Bialoňová za Odbor dopravy MsÚ Žilina. 

Spresňujúce informácie k riešeniu problému, o ktoré sme nedávno požiadali, zatiaľ nie sú známe.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu