V mestskej časti Rosinky opravili poškodenú cestu, po ukončení prác tam zostali diery a hrbole


Foto: V mestskej časti Rosinky opravili poškodenú cestu, po ukončení prác tam zostali diery a hrbole

Obyvatelia mestských častí Rosinky a Trnové sú nespokojní s opravou poškodenej cesty, ktorá bola zrealizovaná v polovici júna tohto roka. Prvotný podnet na poškodenú cestu a následne aj na zle vykonanú opravu sa objavil na stránke odkazprestarostu.sk. Na sociálnej sieti vyjadrili svoju nespokojnosť viacerí vodiči, ktorí frekventovanú cestu III. triedy denne využívajú.

Úsek s rozlohou približne dvanásť metrov štvorcových si vyžadoval rekonštrukciu už dávnejšie. Asfaltový kryt vozovky sa prejazdom áut postupne rokmi deformoval, čím vznikli hrbole. Vždy po zime sa objavili aj nové výtlky a prepadliny. Správa ciest ŽSK síce vykonala opravu, avšak len čiastočnú.

„Na predmetnom úseku cesty Žilina - Trnové pracovníci SC ŽSK, závodu Horné Považie vykonali obhliadku s konštatovaním, že nejde o výtlk ale o miestny pokles vozovky o rozmere cca 2x2 m. Spomínané poškodenie vozovky bude odstránené v rámci bežnej údržby v priaznivom počasí (vyfrézovanie nerovností + dve vrstvy ACo 11 II hr. 5 cm),“ uvádza sa v stanovisku samosprávy.

Pracovníci SC ŽSK vykonali opravu v uvedenom úseku na ploche približne štyroch metrov štvorcových, no zvyšné časti vynechali. Situácia sa pri plynulej jazde o niečo zlepšila, no stále má byť nepriaznivá a vodiči sú preto nespokojní. „Na ceste zostali jamy, nerovnosti, prepadliny. Spravila sa zase len polovica,“ konštatuje nahlasovateľ podnetu.


Ďalšie opravy chce samospráva vykonať až po prerokovaní

„K oprave ostatných úsekov sa pristúpi až po prerokovaní postupu s cestným správnym orgánom, ktorým je Okresný úrad v Žiline, Odbor cestnej dopravy a pozemných komunikácií,“ uvádza Žilinský samosprávny kraj vo svojom stanovisku.

Dokedy budú obyvatelia dvoch mestských častí jazdiť po poškodenej ceste je nateraz neznáme.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu