Muži obvinení z vraždy skončili vo väzbe, ich brutálny útok mal trvať niekoľko hodín


Foto: Muži obvinení z vraždy skončili vo väzbe, ich brutálny útok mal trvať niekoľko hodín

V piatok 14. júna rozhodoval sudca okresného súdu v Žiline o vzatí do väzby dvoch obvinených mužov, ktorí mali brutálnym spôsobom napadnúť 44-ročného muža. Ten utrpel vážne zranenia, ktorým podľahol. K incidentu malo dôjsť v noci z 3. na 4. júna, telo Františka našla polícia po deviatich dňoch.

„V suteréne záhradnej chatky v Žiline, mestská časť Považský Chlmec, mali surovým spôsobom napadnúť 44-ročného muža. Útočníci mali muža dobiť na smrť, pričom následne mali telo muža hodiť do kanála rieky Váh. Mŕtve telo vyplavila voda vo štvrtok 13. júna neďaleko Bytče,“ uviedla hovorkyňa KR PZ v Žiline Jana Balogová.

Vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva PZ v Žiline obvinil dvojicu mužov vo veku 38 a 32 rokov z obzvlášť závažného zločinu vraždy spáchaného v spolupáchateľstve. Nariadená súdna pitva predbežne potvrdila, že muž zomrel násilnou smrťou.

U oboch obvinených mužov spracoval vyšetrovateľ podnet na vzatie do väzby. Na súd boli dopravení v sprievode viacerých policajtov a vozidiel. Sudca obvinených poslal do vyšetrovacej väzby, ani jeden nevyužil právo odvolania sa voči rozhodnutiu.


Dôvodom pre vzatie obvinených do väzby bola obava, že ujdú alebo sa budú skrývať, aby sa tak vyhli trestnému stíhaniu (úteková väzba) a obava, že budú pokračovať v trestnej činnosti (preventívna väzba).

Obvinený Jozef na súde nepopieral svoju vinu, Pavol naopak uviedol, že sa na útoku podieľal zo strachu o svoj vlastný život. Podľa slov prokurátorky Jarmily Kováčovej mal útok prebiehať tak, že obvinení muža udierali a kopali do celého tela - najviac do hlavy a skákali mu po hlave. To trvalo niekoľko hodín počas noci, až kým obeť nezomrela na následky vážneho poškodenia mozgu.

„Môj klient má postavenú obhajobu na tom, že bol prinútený pod fyzickým a psychickým nátlakom druhého spoluobvineného, s tým že jednoducho sa druhý obvinený vyhrážal smrťou, zabitím, fyzickým útokom a preto vykonával a pomáhal pri tomto skutku,“ uviedol Rastislav Otruba, advokát obvineného Pavla.

Telo mŕtveho 44-ročného muža mali páchatelia naložiť do auta v igelitovom vreci a následne hodiť do kanála na rieke Váh, v oblasti pri obci Kotešová. Muž bol nahlásený v pátraní polície ako nezvestný, čo sa mu však skutočne stalo, sa podarilo zistiť práve vďaka dobre odvedenej práci policajtov a vyšetrovateľov.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu