Staromestské slávnosti 2019 v Žiline začínajú už zajtra: Užitočné informácie pre návštevníkov


Foto: Staromestské slávnosti 2019 v Žiline začínajú už zajtra: Užitočné informácie pre návštevníkov

Jedno z najočakávanejších podujatí v Žiline, Staromestské slávnosti 2019, začína už zajtra vystúpeniami na Mariánskom námestí o 09:15. Slávnostné otvorenie je naplánované na 15:00 hod. na Námestí Andreja Hlinku. 

Žilinčania a návštevníci mesta sa môžu aj tento rok tešiť na pestrý hudobný program, vystúpenia známych interpretov a kapiel či na trhy ľudových remeselníkov. Od štvrtka 30. mája do soboty 1. júna ožije centrum mesta skvelou hudbou a neopakovateľnou atmosférou. Na pódiách Mariánskeho a Hlinkovho námestia vystúpia počas trojdňového maratónu slovenské i zahraničné kapely či folklórne súbory. 

Svoju činnosť predstavia obyvateľom mesta tiež materské a základné školy, základné umelecké školy a centrum voľného času. Mariánske námestie bude aj v tomto roku patriť fanúšikom džezovej, swingovej či balkánskej hudby, interpreti rockovej a populárnej hudobnej scény vystúpia na Námestí Andreja Hlinku.

Štvrťstoročie tradičného podujatia s desaťtisícmi návštevníkov

„Staromestské slávnosti organizujeme v Žiline už neuveriteľných 25 rokov. Počas tohto obdobia sa stali jednou z najväčších a najočakávanejších udalostí v našom meste, na čo som nesmierne hrdý. Každým rokom stúpa počet návštevníkov a my sa pre nich snažíme pripraviť vždy jedinečný a zaujímavý program. Verím, že aj tento rok si každý vyberie toho svojho obľúbeného interpreta,“ uviedol primátor mesta Peter Fiabáne.

Počas sprievodných podujatí sa môžu návštevníci tešiť na Deň detí v Rosenfeldovom paláci a v Sade SNP, na literárnu, výtvarnú a dejepisnú súťaž pre deti Žilina - moje mesto, vedomostnú súťaž Poznaj svoje mesto, ako aj na XXIV. ročník slávnostnej akadémie Zboru Žilincov.

Pripravili sme pre vás skratky pre dôležité informácie. Najdôležitejšou z nich je samotný program, preto sme vytvorili špeciálny krátky link, ktorý viete rýchlo naťukať aj počas koncertu a dostať sa tak k programu - za lomítko domény stačí pridať “program” 

zilinak.sk/program 

Posilnené spoje pripravili aj Dopravný podnik mesta Žilina a Slovenská autobusová doprava Žilina 


Posilnené spoje SAD Žilina 

Posilnené spoje DPMŽ 

Tohtoročnou novinkou na Staromestských slávnostiach je používanie kompostovateľného riadu. „So separovaním odpadu sme začali už pred dvoma rokmi, keď sme po prvýkrát zriadili Zelenú zónu. Tento rok sa v separácii posúvame zase o krok vpred. Zavádzame kompostovateľný riad a chceme recyklovať viac plastových pivových pohárov, ktoré tak nebudú končiť v komunálnom odpade. Naším riešením sú zberné stojany na poháre z dielne Pure junk,“ vysvetlila vedúca odboru kultúry, športu, cestovného ruchu a miestneho rozvoja mesta Žilina Ingrid Dolniková. 

Na Námestí A. Hlinku budú môcť návštevníci dostať pol litra nápoja za pol metra vyzbieraných plastových pohárov v označenom stánku. Samospráva chce touto aktivitou prispieť k podpore zeleného a čistého mesta. 

Video ako správne recyklovať na tohtoročných Staromestských slávnostiach




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu